Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζεται το προσεχές τριήμερο 1-3 Απριλίου στην Αργεντινή. Ο 3ος Δεν θα αγωνιστεί στην Αργεντινή ο Marc Marquez, στη θέση του ο Stefan Bradl.γύρος του θεσμού μας ταξιδεύει έπειτα από τρία χρόνια στην πίστα Termas de Rio Hondo καθώς η πανδημία είχε αποτρέψει το πρωτάθλημα να βρεθεί στην χώρα της Νότιας Αμερικής τα προηγούμενα χρόνια. Η πίστα δοκιμάστηκε σκληρά μάλιστα πέρυσι όταν μια μεγάλη πυρκαγιά έκαψε ένα μεγάλο κομμάτι των paddock, ωστόσο οι άνθρωποι της πίστες έδρασαν γρήγορα και αποκατέστησαν τις ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγάλο θέμα που κυριαρχεί τις τελευταίες εβδομάδες είναι φυσικά ο Marc Marquez και η επιστροφή του προβλήματος διπλωπίας που αντιμετωπίζει. Η τρομακτική πτώση στη διάρκεια του GP της Ινδονησίας έφερε πάλι στο προσκήνιο το συγκεκριμένο θέμα με αποτέλεσμα ο Ισπανός να μείνει εκτός Grand Prix Αργεντινής. Τη θέση του Marquez στην ομάδα της Repsol Honda θα πάρει ο δοκιμαστής της ομάδας Stefan Bradl.

Πρώτος στη βαθμολογία ο Bastianini.

Πρώτος ο Bastianini, πρώτες οι KTM

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Enea Bastianini με την Gresini Ducati. Ο νεαρός Ιταλός στον βρόχινο αγώνα της Ινδονησίας κατάφερε να τερματίσει μόλις στην 11η θέση, αλλά διατήρησε τα πρωτεία στη βαθμολογία. Πίσω του Brad Binder με την εργοστασιακή KTM, ενώ στην 3η θέση ακολουθεί ο Fabio Quartararo με την εργοστασιακή Yamaha ο οποίος τα πήγε περίφημα στην Mandalika. Ο νικητής του αγώνα στην Ινδονησία Miguel Oliveira αναρριχήθηκε στην 4η θέση με τους Zarco και Pol Espargaro να κλείνουν την εξάδα.

Η μάχη για τη νίκη μπορεί να δοθεί μεταξύ Quartararo και Miller.

Φαβορί Ducati και Yamaha

Στην Αργεντινή τα πράγματα θα είναι περίεργα καθώς οι ομάδες έχουν αρκετά χρόνια να επισκεφτούν την Οι… παλιοί του MotoGP ίσως έχουν πλεονέκτημα στην πίστα της Αργεντινής.συγκεκριμένη πίστα. Μοτοσικλέτες και ελαστικά έχουν αλλάξει πολύ και όπως είδαμε στην Ινδονησία, όλα μπορούν να αλλάξουν από μια λεπτομέρεια. Θα λέγαμε ότι τον πρώτο λόγο έχουν στην Αργεντινή οι Ducati και Yamaha με τον Fabio Quartararo να είναι ανάμεσα στα φαβορί για τη νίκη. Στη μάχη της νίκης θα είναι και οι αναβάτες της εργοστασιακής Ducati με τους Bagnaia και Miller να έχουν τον πρώτο λόγο. Οι «παλιοί» ίσως επωφεληθούν και δούμε αναβάτες όπως ο Maverick Vinales ή ο Andrea Dovizioso να πρωταγωνιστούν, ενώ αν τα Suzuki με τους Rins και Mir λύσουν τα προβλήματα κατανάλωσης καυσίμου θα είναι μέσα στη μάχη του βάθρου. Προσοχή στις KTM οι οποίες έχουν δείξει σημάδια ανάκαμψης. Θα έβαζα φαβορί για τη νίκη τους Bagnaia, Quartararo και Miller, ενώ στη μάχη του βάθρου θα είναι οι Pol Espargaro, Zarco και Martin.

Το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 1/4

16:50 Ελεύθερες Δοκιμές 1
21:05 Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 2/4

16:50 Ελεύθερες Δοκιμές 3
20:25 Ελεύθερες Δοκιμές 4
21:05      Q1
21:30      Q2

Κυριακή 6/6

18:00 Αγώνας Moto3
19:20 Αγώνας Moto2
21:00 Αγώνας MotoGP

Βίντεο με μια από τις πολλές σπουδαίες στιγμές του Rossi με τον Marquez στην πίστα της Αργεντινής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάνει το MotoGP Αργεντινής ο Marc Marquez

Επέστρεψε το πρόβλημα όρασης του Marc Marquez

MotoGP Ινδονησία RACE: Καταιγίδα Oliveira, νικητής ο Πορτογάλος με KTM – δεν αγωνίστηκε ο Marquez

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης