Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένας Γάλλος κατάφερε να κατακτήσει την pole position μέσα στην πατρίδα του στις κατατακτήριες του Le Mans. Ο Fabio Quartararo με τη Yamaha κατάφερε να ξεπεράσει τον απρόβλεπτο καιρό και την επέμβαση στο χέρι που έκανε πριν από μερικές ημέρες και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της κατάταξης για τον αυριανό αγώνα. Ο Γάλλος σημείωσε χρόνο 1:32.600 στην τελευταία του προσπάθεια και εξασφάλισε τη 3η φετινή του pole position.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο ομόσταβλός του στην εργοστασιακή Yamaha, Maverick Vinales ο οποίος οδήγησε εξαιρετικά στη στεγνή πίστα του Le Mans. Την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής συμπλήρωσε ο νικητής της Jerez Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati.

Εξαιρετική δουλειά παρά τις πτώσεις για τον Marquez στο Le Mans.

Πολύ πίσω Suzuki και Aprilia, 16ος ο πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα Bagnaia

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν τον αγώνα οι Franco Morbidelli (Yamaha), Johann Zarco (Ducati) και Marc Marquez (Honda) με τον Ισπανό της Repsol Honda να κάνει εξαιρετική δουλειά τόσο όταν η πίστα ήταν βρεγμένη όσο και όταν ήταν στεγνή. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Nakagami (Honda), Pol Espargaro (Honda), Rossi (Yamaha) και Oliveira (ΚΤΜ).

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Pecco Bagnaia δεν είχε καθόλου καλή απόδοση στις κατατακτήριες και έμεινε μόλις στη 16η θέση με την Ducati. Μόλις 13ος θα εκκινήσει τον αγώνα ο Aleix Espagraro με την Aprilia τη στιγμή που ο teammate του Lorenzo Savadori είναι στη 11η θέση. Κακή ημέρα και για τη Suzuki με τους Mir και Rins να μένουν στη 14η και 15η θέση.

Ο αγώνας της Κυριακής ξεκινάει στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα κατατακτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός MotoGP η Φινλανδία το 2021

Η Yamaha στηρίζει τον Βασίλη Παντελεάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης