Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το βραβείο της BMW για τον κορυφαίο αναβάτη της χρονιάς στις κατατακτήριες δοκιμές είναι μάλλον υπόθεση Διαξιφισμό είχαν οι Marquez και Vinales στο Q1 με τον αναβάτη της Honda να “εκμεταλλεύεται” τον αναβάτη της Yamaha στο slipstreamτου Fabio Quartararo φέτος. Ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha ήταν για μια ακόμα φορά πολύ δυνατός στον έναν γύρο με τα μαλακά ελαστικά της Michelin και με χρόνο 1:45.187 κατάφερε να εξασφαλίσει τη 4η συνεχόμενη pole position του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση έμεινε ο πολύ δυνατός Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ιταλός ήταν εξαιρετικός και όλα έδειχναν ότι θα κατακτούσε την πρώτη θέση, αλλά ο Quartararo είχε διαφορετική γνώμη και τον άφησε δεύτερο. Την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης εξασφάλισε με έναν πολύ δυνατό τελευταίο γύρο ο Johann Zarco με την Pramac Ducati.

Τρομερή εμφάνιση από τον Aleix Espargaro ο οποίος ήρθε από το Q1 να ανέβει μέχρι τη 4η θέση.

Πολύ δυνατές οι KTM και οι Suzuki

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν τον αγώνα οι Aleix Espargaro με την Aprilia, ο οποίος ήρθε από το Q1, ο νικητής των δύο τελευταίων GP Jack Miller και ο Brad Binder με την εργοστασιακή KTM. Στη 7η θέση ήταν ο Miguel Oliveira με τη δεύτερη εργοστασιακή KTM, ενώ στη δεκάδα ήταν και τα δύο Suzuki των Alex Rins και Joan Mir. Ο Marc Marquez με τη Repsol Honda θα ξεκινήσει τον αγώνα από τη 11η θέση, ενώ ο Valentino Rossi έμεινε μόλις στη 19η θέση.

Αποτελέσματα κατατακτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Ιταλίας: Προβλέψεις για το GP του Mugello

Πωλείται MotoGP μοτοσικλέτα από την εποχή της “ντροπής”

Στο πλευρό ακόμα ενός Έλληνα αθλητή η Yamaha

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης