Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει άμεσα στη δράση έπειτα από ένα πολύ άσχημο τριήμερο Στη σκιά του θανάτου του Jason Dupasquier μεταφερόμαστε στη Βαρκελώνηστο Mugello. Ο χαμός του νεαρού αναβάτη Moto3 Jason Dupasquier σκόρπισε θλίψη στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με αποτέλεσμα ο αγώνας της Κυριακής να μην έχει τον γνωστό χαρακτήρας γιορτής που έχουμε συνηθίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση πλέον μεταφέρεται στην πίστα Montmelo της Βαρκελώνης όπου εκεί θα πραγματοποιηθεί ο 7ος γύρος του πρωταθλήματος. Όπως είδαμε στους τελευταίους αγώνες τον πρώτο λόγο έχουν φέτος οι αναβάτες της Ducati και της Yamaha (και ενίοτε της Suzuki) με την εξαίρεση στο Mugello να έρχεται από την KTM με τη 2η θέση του Miguel Oliveira.

Τα νέα στο δρόμο για τη Βαρκελώνη είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Brad Binder από την KTM για τα επόμενα 3 χρόνια, ενώ στη δορυφορική ομάδα της KTM, την Tech3, ανακοινώθηκε ο αναβάτης Moto2 Remy Gardner για το 2022.

Ο γιος του θρύλου Wayne Gardner του χρόνου ανεβαίνει στο MotoGP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ducati Lenovo Team

Εξαιρετικά δυνατές εμφανίστηκαν και στο Mugello οι εργοστασιακές μοτοσικλέτες της Ducati με τους Pecco Bagnaia και Jack Miller να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Στον αγώνα ωστόσο η πτώση του Bagnaia άφησε γλυκόπικρη γεύση στην ομάδα καθώς χάθηκε μια καλή ευκαιρία για νίκη. Ο Miller ήταν εκείνος που έσωσε την εργοστασιακή ομάδα με μια 5η θέση. Στη Βαρκελώνη οι αναβάτες της Ducati αναμένεται να είναι ανάμεσα στα φαβορί.

Πρόβλεψη για Pecco Bagnaia: Στο βάθρο, εύκολα!
Πρόβλεψη για Jack Miller: Θα παλέψει για τη νίκη.

Υποχώρησε στη 3η θέση της βαθμολογίας ο Bagnaia μετά την πτώση στο Mugello.

Yamaha Monster MotoGP

Ο μοναδικός ο οποίος καταφέρνει μέχρι στιγμής να τα βάζει με τις Ducati και να κερδίζει είναι ο Fabio Quartararo. Ο φορμαρισμένος Γάλλος της Yamaha κυριάρχησε εύκολα στον αγώνα του Mugello και έδειξε πως είναι σε καλό φεγγάρι για ακόμα ένα καλό τριήμερο στη Βαρκελώνη. Ο Maverick Vinales από την άλλη συνέχισε την τακτική του ξεκινάω δυνατά το τριήμερο, αλλά στο τέλος μένω πολύ πίσω στην Ιταλία.

Πρόβλεψη για Fabio Quartararo: Είναι φορμαρισμένος, πάει και εδώ για νίκη.
Πρόβλεψη για Maverick Vinales: Μία από τα ίδια… οκτάδα και βλέπουμε…

Πρώτος στη βαθμολογία και σε εξαιρετική φόρμα ο Quartararo με τη Yamaha.

Suzuki Ecstar Team

Στη Suzuki η κατάσταση βελτιώθηκε κατά το ήμισυ με τον Joan Mir να σκαρφαλώνει στο βάθρο στο Mugello. Ο Ισπανός οδήγησε πολύ καλά και έφερε την GSX-RR στο βάθρο, σε αντίθεση με τον Alex Rins ο οποίος προς έκπληξη όλων σημείωσε πτώση.

Πρόβλεψη για Joan Mir: Καιρός για την πρώτη νίκη!
Πρόβλεψη για Alex Rins: Αν τερματίσει θα είναι στην πεντάδα.

Σε τροχιά βάθρου μπήκε πάλι ο Mir στην Ιταλία, ελπίζει το ίδιο να συνεχιστεί και στην πατρίδα του.

Pramac Racing Ducati

Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε πάλι ο Johann Zarco στο Mugello έχοντας την καλύτερη Ducati στην κατάταξη. O Γάλλος τερμάτισε στη 4η θέση και με τους 13 βαθμούς ανέβηκε πάλι στη 2η θέση της βαθμολογίας πίσω από τον συμπατριώτη του Quartararo. Στη Βαρκελώνη θα επιστρέψει μετά από αρκετό καιρό και ο Jorge Martin έπειτα από τον τραυματισμό που είχε στη Jerez.

Πρόβλεψη για Johann Zarco: Σταθερά στο βάθρο.
Πρόβλεψη για Jorge Martin: Πρώτος αγώνας μετά από καιρό, στους βαθμούς.

Η 4η θέση στο Mugello τον ανέβασε στη 2η θέση της βαθμολογίας!

Aprilia Racing Gresini

Η Aprilia και ο Aleix Espargaro επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις στο Mugello. Ο Ισπανός είχε καλό ρυθμό και έμεινε κοντά στους πρώτους μέχρι το τέλος επιβεβαιώνοντας την άνοδο της RS-GP.

Πρόβλεψη για τον Aleix Espargaro: Σταθερά μέσα στην εξάδα.
Πρόβλεψη για τον Lorenzo Savadori: Στο όριο των βαθμών.

Στο Mugello βρέθηκε και ο Andrea Dovizioso ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τη RS-GP.

Repsol Honda Team

Καταστροφικό ήταν το τριήμερο στην Ιταλία για την ομάδα της Repsol Honda με τον Marc Marquez να σημειώνει ακόμα μια πτώση. Σε ρηχά νερά κινήθηκε και ο teammate του Pol Espargaro ο οποίος μόλις που μπήκε στους βαθμούς. Τα πράγματα δεν πάνε καλά για την εργοστασιακή ομάδα της Honda και η Βακελώνη ίσως αποτελέσει το έναυσμα για μια πιο θετική συνέχεια.

Πρόβλεψη για τον Marc Marquez: Πρέπει να τερματίσει. Αν το κάνει θα είναι στην εξάδα.
Πρόβλεψη για τον Pol Espargaro: Θα κάνει την έκπληξη. Μέσα στην πεντάδα.

Το κράνος με τα Minions δε βοήθησε πολύ τον Pol Espargaro.

ΚΤΜ Red Bull Racing

Τα πράγματα για την εργοστασιακή ομάδα της KTM ήταν εξαιρετικά στην Ιταλία. Ο Miguel Oliveira χάρισε στην ομάδα το πρώτο της φετινό βάθρο και μαζί με τον Brad Binder έδειξαν πως η RC16 έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Πρόβλεψη για τον Miguel Oliveira: Θα παλέψει για την εξάδα.
Πρόβλεψη για τον Brad Binder: Θα παλέψει για την εξάδα.

Ανεβασμένη η RC16 χάρη στο νέο πλαίσιο που έφερε η KTM.

Petronas Yamaha Team

Το ναυάγιο της Petronas Yamaha συνεχίστηκε και στο Mugello με τους Franco Morbidelli και Valentino Rossi να κινούνται σε πολύ ρηχά νερά. Οι δύο Ιταλοί δεν είχαν να δείξουν κάτι σημαντικό μέσα στην πατρίδα του με τον Rossi μόνο να διασώζεται μπαίνοντας στη δεκάδα.

Πρόβλεψη για τον Franco Morbidelli: Αν συνέλθει θα είναι στην οκτάδα.
Πρόβλεψη για τον Valentino Rossi: Θα παλέψει για τη δεκάδα.

Δεν ξεφεύγουν από τη μετριότητα οι αναβάτες της δορυφορικής Yamaha.

LCR Honda

Το καλό αποτέλεσμα στο Le Mans δεν συνεχίστηκε στο Mugello με τους αναβάτες της LCR Honda να μένουν εκτός ρυθμού. Οι Takaaki Nakagami και Alex Marquez λατρεύουν το Montmelo, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα εκτοξευτούν στην κορυφή.

Πρόβλεψη για τον Alex Marquez: Μέσα στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για τον Takaaki Nakagami: Ίσως τον δούμε στη δεκάδα.

Μέσα στη Βαρκελώνη ελπίζει για ένα καλό αποτέλεσμα ο Alex Marquez.

Ensponsorama Ducati/VR46 SKY Ducati

Το απίστευτο ατύχημα του Enea Bastianini πριν την έναρξη του GP του Mugello τον άφησε εκτός μάχης στον αγώνα της πατρίδας του. Πολύ κακός όμως ήταν ο αγώνας και για τον Luca Marini ο οποίος τερμάτισε στην τελευταία θέση.

Πρόβλεψη για τον Enea Bastianini: Στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για τον Luca Marini: Θα δώσει τη μάχη του για τους βαθμούς.

Από μια απροσεξία έχασε τον αγώνα της πατρίδας του ο Bastianini.

Tech3 KTM Team

Αρκετά καλό ήταν το τριήμερο στην Ιταλία για τον ομάδα του Herve Poncharal με τον Danilo Petrucci να τερματίζει στη δεκάδα και τον Iker Lecuona στη 11η θέση. Η Βαρκελώνη αναμένεται να είναι εξίσου καλή για την Tech3 η οποία ανακοίνωσε τον Remy Gardner για το 2022.

Πρόβλεψη για τον Danilo Petrucci: Θα είναι στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για Iker Lecuona: Θα είναι μπροστά από τον teammate του.

Ένας από τους δύο βρίσκεται προς αναζήτηση εργασίας μετά την ανακοίνωση του Gardner.

Κυριακή 6/6 στις 14:00 ο αγώνας

Η δράση στην πίστα της Καταλανίας αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, συνεχίζεται το Σάββατο με τις κατατακτήριες και την Κυριακή έχουμε τον μεγάλο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Ιταλίας: Προβλέψεις για το GP του Mugello

Η Ducati τιμάει τον θρύλο Troy Bayliss

Η σύγκρουση που άφησε τον Bastianini εκτός ιταλικού GP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης