Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Andrea Dovizioso ανακοίνωσε λίγο πριν ξεκινήσει το αγωνιστικό τριήμερο στο Silverstone της Μεγάλης Τη θέση του Dovizioso στους υπόλοιπους αγώνες του 2022 θα πάρει ο Cal Crutchlow.Βρετανίας, ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση πριν ολοκληρωθεί η σεζόν. Ο Ιταλός αναβάτης της RNF Yamaha θα «κρεμάσει» τα αγωνιστικά του γάντια μετά τον αγώνα στο Misano και θα αφήσει πίσω του μια τεράστια καριέρα γεμάτη επιτυχίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Dovizioso, έπειτα από μια απίθανη πορεία στην Ducati από το 2015 μέχρι και το 2020 με νίκες και μάχες για τον τίτλο, αποφάσισε να μείνει εκτός MotoGP το 2021 καθώς η Ducati δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο. Παρόλα αυτά, στο τέλος του πρωταθλήματος δέχτηκε την πρόταση της Yamaha να επιστρέψει για πέντε αγώνες και να εκκινήσει κανονικά τη χρονιά του 2022. Τα πράγματα όμως δεν κύλησαν όπως τα περίμενε ο βετεράνος Ιταλός με άσχημα αποτελέσματα και μέτριες εμφανίσεις. Αυτό τον οδήγησε στην απόφαση να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση.

Ο Dovizioso δήλωσε: «Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το MotoGP έχει αλλάξει ριζικά. Η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Ποτέ δεν αισθάνθηκα άνετα με τη μοτοσικλέτα και δεν κατάφερα να πάρω το μέγιστο πατά την πολύτιμη και συνεχή βοήθεια της ομάδας και της Yamaha. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, αλλά πέρα από αυτό, πιστεύω ότι ήταν ένα σημαντικό μάθημα ζωής. Όταν αντιμετωπίζεις τόσες δυσκολίες πρέπει να έχεις την ικανότητα να διαχειρίζεσαι την κατάσταση και τα συναισθήματά σου. Η περιπέτεια μου θα τελειώσει στο Misano, αλλά η σχέση μου με όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκα θα παραμείνει δυνατή όσα χρόνια και αν περάσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη θέση του Dovizioso στους έξι τελευταίους αγώνες της χρονιάς θα πάρει ο Cal Crutchlow, δοκιμαστής πλέον της Yamaha στο MotoGP.

Δείτε το ντοκυμαντέρ Andrea Dovizioso: Undaunted!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης