Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

Οι χθεσινοί αγώνες δρόμου, Mid-Antrim 150, ακυρώθηκαν αφού σαμποτέρ επικάλυψαν μέρη της πίστας με ντίζελ, καρφιά και γυαλιά. Λόγος γίνεται ακόμα και για λύματα και νεκρά ποντίκια στην γραμμή εκκίνησης τερματισμού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Clough Club δημοσίευσε μια δήλωση νωρίτερα που έγραφε: «Δυστυχώς λόγω συνθηκών πέρα ​​από τον έλεγχό μας, ο αγώνας Mid-Antrim 150 ακυρώνεται».

Καθώς αυτός επρόκειτο να είναι ο τελευταίος αγώνας δρόμου της σεζόν του 2022 και σε αντίθεση με τους αγώνες πίστας, λόγω της οργάνωσης και της εργασίας που απαιτείται για τη διεξαγωγή ενός αγώνα δρόμου, η εκδήλωση δεν μπορεί να προγραμματιστεί εκ νέου.

Πριν από αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Michael Sweeney είχε ήδη κλειδώσει τα Πρωταθλήματα Superbike και Supertwin, αλλά η κατηγορία Supersport παρέμενε ανοικτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Mike Browne της BE Racing/RK Racing είχε προβάδισμα 14 βαθμών έναντι των αντιπάλων του και θα ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου ακόμα κι αν είχε πραγματοποιηθεί αυτή η τελευταία εκδήλωση. Αλλά λόγω των συνθηκών, η πολυαναμενόμενη τελική μονομαχία δεν πραγματοποιήθηκε και ο Browne στέφθηκε Πρωταθλητής.

Πιστεύεται ότι οι σαμποτέρ θεώρησαν ότι η διεξαγωγή της εκδήλωσης ήταν ασέβεια,  μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και το πένθος διαρκείας 10 ημερών που έχει κυρηχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, ενώ πολλοί έκριναν αυτή την σκέψη ως υπερβολική, διάφοροι φιλοβασιλικοί λογαριασμοί στο Twitter κυκλοφόρησαν την λίστα των ονομάτων αυτών που θα έπαιρναν μέρος στον αγώνα.

Ο δημοσιογράφος MotoGP, Simon Patterson, αναφέρει ότι το Mid-Antrim 150 Club, βρίσκεται εδώ και χρόνια στο χείλος της καταστροφής, κατάφερε να επιβιώσει και να επιστρέψει μετά τον Covid και η διεξαγωγή αυτού του αγώνα ήταν ένα μεγάλο βήμα για αυτούς. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης