Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

H Yamaha είχε ανακοινώσει πριν από μερικούς μήνες ότι στο Goodwood Festival of Speed θα δώσει την Μια σπάνια στιγμή για τη Yamaha, τον Rainey και όλο το μηχανοκίνητο αθλητισμό.ευκαιρία στον Wayne Rainey να οδηγήσει την αγωνιστική Yamaha YZR500 με την οποία πήρε τον τελευταίο τίτλο της καριέρας του το 1992. Η στιγμή λοιπόν έφτασε και ο παραπληγικός αναβάτης, θρύλος των Grand Prix, ανέβηκε ξανά στη μοτοσικλέτα με την οποία δοξάστηκε όσο λίγοι μετά από 30 χρόνια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Rainey πήρε τρεις διαδοχικούς τίτλους στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Grand Prix μοτοσικλετών, το 1990, 1991 και 1992 πριν έρθει η πιο άσχημη στιγμή της ζωής του. Στον αγώνα του Misano το 1993 είχε μια άσχημη πτώση η οποία δυστυχώς τον άφησε παράλυτο από τη μέση και κάτω. Από εκείνο το ατύχημα και έπειτα δεν ανέβηκε ποτέ ξανά σε αγωνιστική μοτοσικλέτα, παρά μόνο είχε την ευκαιρία πάλι με τη Yamaha να οδηγήσει μια ειδικά διαμορφωμένη R1 στην Suzuka της Ιαπωνίας.

Πολλά και έντονα τα συναισθήματα για όλους όσους έζησαν αυτόν τον τεράστιο αναβάτη.

Οι άνθρωποι της Yamaha σχεδίασαν συγκεκριμένες αλλαγές στην αγωνιστική YZR500 του 1992 προκειμένου ο Rainey να μπορέσει να οδηγήσει τη μοτοσικλέτα παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να κινήσει τα πόδια του. Η στιγμή που ξεκίνησε ο Αμερικανός να οδηγεί ήταν άκρως συγκινητική και έκανε όλους όσους βρέθηκαν στο Goodwood να υποκλιθούν στο μεγαλείο της στιγμής, αλλά στο μεγαλείο του πρωταθλητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι της Yamaha τα είχαν όλα άψογα προετοιμασμένα.

Μαζί με τον Rainey στο Goodwood οι Doohan, Roberts και Schwantz

Ο ίδιος ο Rainey ανάφερε μετά το τέλος της ημέρας: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Τα 30 χρόνια που έχουν περάσει είναι πάρα πολύς καιρός. Η εμπειρία πάνω στη μοτοσικλέτα ήταν εκπληκτική και είμαι ευτυχής που θα μπορέσω να τη βιώσω ξανά αυτό το 3ήμερο».

Το συγκινητικό βίντεο με τον Rainey στο Goodwood.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρύλοι της Yamaha στο Heritage Club Stars

MotoGP Ολλανδίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις για το GP του Assen

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης