Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά το τέλος του Grand Prix της Γερμανίας, οι ομάδες και οι αναβάτες του Στους 34 βαθμούς η διαφορά του Quartararo από τον Aleix Espargaro.MotoGP μετακινήθηκαν από τη Δρέσδη στην πόλη του Assen για τον 12ο γύρο του πρωταθλήματος. Στην θρυλική πίστα του Assen στην Ολλανδία πραγματοποιείται ο επόμενος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP με τη δράση να αρχίζει την Παρασκευή 24 Ιουνίου και να κορυφώνεται την Κυριακή 26 Ιουνίου με τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Γερμανία γίναμε μάρτυρες μιας από τις πιο πειστικές εμφανίσεις του Fabio Quarttararo σε όλη την καριέρα του. Ο Γάλλος της Yamaha ήταν καταιγιστικός στον αγώνα του Sachsenring και δεν άφησε σε κανέναν το περιθώριο να τον αμφισβητήσει κερδίζοντας άνετα έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Ο πρωταθλητής διανύει περίοδο απίστευτης φόρμας και δεν βλέπω κάποιον ικανό να τον σταματήσει. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη την απόδοση του θεωρητικά πιο δυνατού αντιπάλου του, του Francesco Bagnaia ο οποίος για μια ακόμα φορά δεν τερμάτισε τον αγώνα πέφτοντας τη στιγμή που βρισκόταν στη δεύτερη θέση.

Αρχίζει και συνηθίζει τη γεύση της σαμπάνιας ο Quartararo.

Το δράμα του HRC

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη στιγμή που η Yamaha (και οι Ducati και Aprilia) βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, η Honda ακολουθεί Στην Ολλανδία αναμένεται να έχουμε κάποιες ανακοινώσεις στον τομέα των μεταγραφώντον ακριβώς αντίθετο δρόμο. Στη Γερμανία κανένας αναβάτης δεν τερμάτισε στους βαθμούς, κάτι που είχε να συμβεί από το 1982, κάτι που δείχνει το αδιέξοδο που βρίσκεται το HRC. Οι δύο από τους τέσσερις αναβάτες που οδήγησαν στο Sachsenring εγκατέλειψαν τον αγώνα λόγω… εγκαυμάτων που έπαθαν σε χέρια και πόδια με την RC213V να εκλύει τεράστια ποσά θερμοκρασία προς τον αναβάτη. Ο Stefan Bradl μάλιστα διαμαρτυρήθηκε έντονα στους μηχανικούς του HRC καθώς το πόδι του παραλίγο να… ψηθεί στους τελευταίους γύρους του αγώνα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως απαράδεκτη.

Στο μεταγραφικό παζάρι δεν έχουμε κάποια εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι όλοι πιστέψαμε ότι στη Γερμανία θα είχαμε ανακοινώσεις. Οι νεότερες φήμες θέλουν τον Enea Bastianini να έχει συμφωνήσει με την Ducati για την εργοστασιακή ομάδα, τον Miguel Oliveira να μετακομίζει στην RNF Aprilia, τον Alex Rins να έχει συνδεθεί με την LCR Honda και τον Alex Marquez να μετακομίζει στην Gresini Ducati του αποχωρήσαντα Bastianini. Όλα αυτά φυσικά είναι ανεπιβεβαίωτα και ίσως στο Assen να έχουμε εξελίξεις.

Όλο και πιο δυνατός ο Maverick Vinales με την Aprilia.

Προβλέψεις για το GP του Assen

Το μοναδικό δεδομένο και σίγουρα στον αγώνα της Ολλανδίας είναι ότι ο Fabio Quartararo πολύ δύσκολα θα Quartararo και Aprilia θα παλέψουν για τη νίκη στο Assen.χάσει. Πέρα από το γεγονός ότι βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, ο ίδιος και η Yamaha έχουν πολύ καλή σχέση με την πίστα με δυνατά αποτελέσματα σε όλες τις συνθήκες. Από εκεί και πέρα, σίγουρα οι αναβάτες της Aprilia, Aleix Espargaro και Maverick Vinales είναι σε θέση να διεκδικήσουν ακόμα και τη νίκη, ιδιαίτερα ο Vinales ο οποίος εμφανίστηκε πολύ ανταγωνιστικός στο Sachsenring.

Για τη νίκη δεν μπορεί να αποκλειστούν τα εργοστασιακά Suzuki που έχουν καλή παράδοση στο Assen, όπως και ο Johann Zarco ο οποίος έχει παρουσιάσει εξαιρετική πρόοδο στους τελευταίους 4 αγώνες. Για το βάθρο φαβορί είναι επίσης οι αναβάτες της KTM οι οποίοι έχουν βελτιωθεί αρκετά, ο Jack Miller ο οποίος ήταν στο βάθρο στη Γερμανία και οι νεαροί Luca Marini και Fabio Di Giannantoniο οι οποίοι διανύουν περίοδο φορμαρίσματος. Ερωτηματικό παραμένει ο Enea Bastianini ο οποίος είναι ικανός για όλα, το ίδιο και οι Jorge Martin και Pecco Bagnaia.

Η αντίδραση του Bagnaia τα μαρτυράει όλα...

Πρόγραμμα MotoGP Assen

Παρασκευή 24 Ιουνίου

10:55 Ελεύθερες Δοκιμές 1
15:10 Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 25 Ιουνίου

10:55 Ελεύθερες Δοκιμές 3
14:30 Ελεύθερες Δοκιμές 4
15:10 Κατατακτήριες Q1
15:35 Κατατακτήριες Q2

Κυριακή 26 Ιουνίου

12:00 Αγώνας Moto3
13:20 Αγώνας Moto2
15:00 Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρνητικό ρεκόρ για τη Honda στο MotoGP

MotoGP Γερμανίας: Νέος «Βασιλιάς» του Sachsenring ο Quartararo

Αγώνας πρωταθλητών στο World Ducati Week 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης