Αν ο άνεμος μπορούσε να έχει μορφή, τότε σίγουρα θα είχε τη μορφή του νέου ZONTES E350. Ο σχεδιασμός της ναυαρχίδας των scooters ZONTES είναι μια αποτύπωση του μονοπατιού που ακολουθεί ο αέρας στην αεροδυναμική του E350, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση και ροή, ακόμη και όταν είναι σταματημένο. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του E350, έχει χωρητικότητα 349 κυβικά εκατοστά, ενώ η απόδοσή του φτάνει τους 37 ίππους και τα 38Νm ροπής, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Η κατανάλωση από την άλλη διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα (3,5L/100km) και σε συνδυασμό με τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ των 16,5L, η αυτονομία του E350 μπορεί να ξεπεράσει τα 450 χιλιόμετρα.

Χάρη στο τελευταίας γενιάς σύστημα ψεκασμού της Bosch, o αναβάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε δύο power modes (Ε για πιο οικονομική οδήγηση σε μεγάλες διαδρομές και S για πιο σπορ συμπεριφορά) μέσω ενός κουμπιού στα δεξιά χειριστήρια. Ανεξάρτητα από την επιλογή του power mode, το σύστημα περνάει αυτόματα στη χαρτογράφηση “S” μόλις οι στροφές του κινητήρα ξεπεράσουν τις 7.000, προκειμένου να έχει στη διάθεσή του ο αναβάτης την πιο άμεση απόκριση, για παράδειγμα σε περίπτωση προσπέρασης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα Traction Control ανήκει στο στάνταρ εξοπλισμό του E350, ένω ένα άλλο χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει στην κατηγορία των scooters, είναι το υψηλής ακρίβειας σύστημα TPMS, το οποίο παρακολουθεί και ενημερώνει για τη σωστή πίεση και θερμοκρασία των ελαστικών και προειδοποιεί σε περίπτωση μη φυσιολογικής πίεσης.

Η συγκεκριμένη πληροφορία, μαζί και με ένα πλήθος ενδείξεων, προβάλλονται στην TFT οθόνη, η οποία διαθέτει τέσσερα θεματικά interfaces (Recreation, Race, Street και Simplicity) και αυτόματη προσαρμογή σε προβολή ημέρας/νύχτας, ανάλογα με τις συνθήκες φωτός του περιβάλλοντος, ενώ διαθέτει και δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth με το κινητό του αναβάτη.

Η ψηλή και πλατιά ζελατίνα του E350 προστατεύει αποτελεσματικά. Είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη μέσω ενός κουμπιού αυξάνοντας παράλληλα το ύψος κατά 100mm. Στον τομέα της άνεσης συμπεριλαμβάνονται τα θερμαινόμενα γκριπ μαζί με τις χούφτες, που προστατεύουν τα χέρια του αναβάτη από το κρύο, ενώ όλα τα φωτιστικά σώματα του E350 είναι τεχνολογίας LED.

Κάτω από το τιμόνι και στο πάνω μέρος της ποδιάς, υπάρχουν δύο αποθηκευτικά ντουλαπάκια. Το αριστερό ντουλαπάκι διαθέτει διπλή θύρα ταχείας φόρτισης USB (Type A+ και Type C). Ο μεγάλος όμως αποθηκευτικός χώρος βρίσκεται κάτω από τη σέλα, ο οποίος μάλιστα, μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη.

Επιπλέον, το αλουμινένιο τιμόνι του E350 μπορεί να τοποθετηθεί σε δύο διαφορετικές θέσεις στο διαμήκη άξονα (εμπρός-πίσω), δίνοντας τη δυνατότητα στον αναβάτη να φέρει ουσιαστικά τη θέση οδήγησης στα μέτρα του. Πρόκειται για το μοναδικό scooter που παρέχει αυτή τη δυνατότητα, ενώ υπάρχει έτοιμη αναμονή για την τοποθέτηση βάσης στήριξης κινητού τηλεφώνου χωρίς να χρειάζεται καμία μετατροπή.

Στο στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και ένα πρακτικά τοποθετημένο χειρόφρενο. Πιο συγκεκριμένα, η μανέτα του πίσω φρένου είναι εφοδιασμένη με ένα σύστημα που την κρατάει πατημένη όσο το E350 παραμένει σταθμευμένο, διασφαλίζοντας ότι το scooter θα παραμείνει ασφαλές ακόμη και όταν παρκάρει σε δρόμους με μεγάλη κλίση.

Τέλος, η σχεδίαση της σέλας είναι εργονομικά μελετημένη, παρέχοντας άνεση σε αναβάτη και συνεπιβάτη, με χώρους και σωστή ποσότητα αφρώδους υλικού.

Το E350 είναι εφοδιασμένο με μια ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα στο μπροστινό φρένο με τέσσερα έμβολα και ένα δίσκο 268mm, ενώ πίσω υπάρχει ένας δίσκος 265mm που συνδυάζεται με μία δαγκάνα δύο εμβόλων. Το πακέτο ολοκληρώνεται με το τελευταίας γενιάς δικάναλο σύστημα ABS.

Η τιμή του ZONTES E350 έχει καθοριστεί στα 5.595€ και θα διατίθεται μέσα από το ειδικευμένο δίκτυο συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του μοντέλου εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης