Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης

Ο 17χρονος Απόστολος Καμζέλης, Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία SSP300, έτρεξε για πρώτη φορά σε πίστα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο Μιζάνο της Ιταλίας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα R3 bLU cRU Championship. Μοτοσυκλέτα στο ενιαίο αυτό Πρωτάθλημα η Yamaha R3 και την Παρασκευή παρέλαβε ο Απόστολος και ο πατέρας του Λάμπης τον εξοπλισμό που έχει υποχρεωτική τη χρήση δερμάτινης φόρμας από την οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόστολος και Λάμπης Καμζέλης

“Επάνω του ήταν θεόστενη με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κάνει πάνω από 4 γύρους στη πίστα… που ήδη έβλεπε για πρώτη φορά…”, λέει ο πατέρας του.

“Επίσης τους επισήμανε ένα πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων (κατέβαζε ταχύτητα μόνο του) και του είπαν να το συνηθίσει”, συνεχίζει ο “βοηθός” του Απόστολου, που όντως είναι ο ψηλότερος και ο βαρύτερος από τους οδηγούς που συμμετέχουν στο θεσμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις Ελεύθερες Δοκιμές 2 μπόρεσε να κάνει μόνο 4 γύρους και βγήκε έξω, λίγο πριν την ασφυξία!

Στον πρώτο αγώνα (από τους δύο που κάνει η κατηγορία σε κάθε αγωνιστική συνάντηση) στη δεύτερη στροφή του πρώτου γύρου τον χτύπησε κάποιος από πίσω, τον έριξε κάτω και μαζί παρέσυραν και έναν ακόμη οδηγό. Ουσιαστικά έκανε μόνο λίγα μέτρα και δεν πρόλαβε να πάρει την εμπειρία.

Στον δεύτερο αγώνα που έγινε λίγες ώρες αργότερα, ενώ άρχισε να βρίσκει ρυθμό, στον 4ο γύρο σε επιταχυνόμενη δεξιά λίγο πριν βάλει 5η στο κιβώτιο, αυτό κατέβασε σε 3η και αυτό τον έστειλε στη άσφαλτο με την τηλεμετρία να δείχνει 115χλμ/ώρα.

“Στα θετικά η αντίδραση του Απόστολου θα την έλεγα καλή σε πίστα που ούτε καλά-καλά οδήγησε και είχε από τον νικητή 2.3 sec. Ο συγκεκριμένος είναι έμπειρος αθλητής της Yamaha και η διαφορά κιλών είναι στα 15kg το ελάχιστο”, λέει συμπερασματικά ο πατέρας του.

Τώρα ο Απόστολος Καμζέλης θα ετοιμαστεί για τη δεύτερη έκτακτη συμμετοχή του στην Ίμολα τον Ιούλιο. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία και όχι άλλες ατυχίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης