Του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της Απονομής της FIM, που έγινε το περασμένο Σάββατο στο Ρίμινι της Ιταλίας, ο απεσταλμένος μας Δημήτρης Διατσίδης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον CEO της DORNA και επικεφαλής του MotoGP για το θέμα που ξεκίνησε στην Βαλένθια στις 5 Νοεμβρίου με την πρώτη επαφή του Carmelo Ezpeleta με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ο άνθρωπος που κατά μεγάλο ποσοστό κρατά στα χέρια τις τύχες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, επιβεβαίωσε στο μόνο Έλληνα δημοσιογράφο που βρέθηκε στην εκδήλωση, ότι ξεκίνησε η επίσημη αλληλογραφία των δύο μερών με στόχο το να γίνει – μάλλον το 2025 – το πρώτο Ελληνικό GP! O Ezpeleta μάλιστα είναι ενθουσιασμένος με την ιδέα να υπάρξει ένας Αγώνας στη χώρα μας, καθώς και οι συζητήσεις που έκανε με τους ανθρώπους των εργοστασίων και των ομάδων, μετά την Βαλένθια, δείχνουν ότι όλος ο κόσμος του MotoGP αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο.

Το ερώτημα για το που θα φιλοξενηθεί μια τέτοια διοργάνωση είναι κάτι που θα απαντηθεί στο άμεσο μέλλον και οι πληροφορίες μας λένε ότι τρεις περιοχές εργάζονται πάνω στο θέμα. Η περιβόητη πίστα στην Χαάνδρίτσα, δίπλα στην Πάτρα, μπορεί να είναι μια περίπτωση, καθώς το επιχειρηματικό σχέδιο (bussines plan) έχει πάει για αναθεώρηση και επικαιροποίηση στην εταιρία Deloite και υπάρχει ενδιαφέρον από τουλάχιστον δύο επενδυτές. Υπάρχει και μια έκταση εντός Αττικής και μαζί η δυνατότητα να επεκταθεί η πίστα των Σερρών, σύμφωνα με σχέδιο της DORNA που υπάρχει από το 2008. Η νέα πίστα και χώρος πάρκου μηχανοκίνητου αθλητισμού που ανακοινώθηκε προχθές στην Μεγαλόπολη δεν θα έχει προδιαγραφές για MotoGP, οπότε οι οργανωτές θα πρέπει να επιλέξουν μια από τις άλλες τρεις περιπτώσεις.

O Carmelo Ezpeleta δίπλα στον Alvaro Bautista Παγκόσμιο Πρωταθλητή WSBK, που επίσης θέλει να τρέξει στην Ελλάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μακάρι λοιπόν οι διαπραγματεύσεις που θα, να καταλήξουν θετικά και να έχουμε επιτέλους Αγώνες MotoGP & WSBK, κάτι που αποτελεί όνειρο πολλών μοτοσυκλετιστών εδώ και δεκαετίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης