Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

Όταν η Bimota αποκάλυψε την KB4 της στην EICMA 2021, οι οπαδοί της εξεπλάγησαν από τη σχετικά απαλή εμφάνισή της και την ήπια απόδοσή της, που και οι δύο ήταν σε άμεση αντίθεση με την επιθετική, εξαιρετικά ισχυρή Tesi H2 του 2020 της Bimota. Αυτή η μοτοσυκλέτα αντιπροσώπευε την επιστροφή της Bimota στη σκηνή της μοτοσικλέτας αφού έγινε μέλος του Ομίλου Kawasaki.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η KB4 τροφοδοτείται από την εξαιρετικά ευέλικτη έκδοση των 1.043 cc και 142  ίππων κινητήρα της Kawasaki και προορίζεται να είναι μια πραγματική σπορ μοτοσυκλέτα, ακολουθώντας τα βήματα της Bimota, ένας συνδυασμός εκλεπτυσμένου πλαισίου και ένας ομαλός αλλά δυνατός κινητήρας. Το στυλ είναι σχετικά ρετρό, με ένα στρογγυλεμένο επάνω φέρινγκ που υπογραμμίζει τον σκοπό της μοτοσυκλέτας. Η Bimota ανακοίνωσε επίσης μια γυμνή έκδοση που δεν παρουσιάστηκε στην EICMA 2021.

Τώρα βλέπουμε αυτή την γυμνή έκδοση και το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό. Οι βασικές τεχνικές προδιαγραφές της μοτοσυκλέτας παραμένουν αμετάβλητες, ωστόσο τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά της φαίνονται πιο καθαρά και εκτιμώνται. Αυτό είναι αναμφισβήτητα ξεκάθαρο: Η KB4 RC είναι σίγουρα μια καθαρή cafe racer και φαίνεται πολύ πιο σκληρή από την προηγούμενη έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην μπροστινή όψη κυριαρχεί ένα ζευγάρι εισαγωγών αέρα που θυμίζουν αυτές του μαχητικού αεροσκάφους, McDonnell Douglas F-4 Phantom. Αυτοί οι αεραγωγοί οδηγούν τον αέρα στο ψυγείο του κινητήρα, που βρίσκεται διαγώνια μεταξύ του καθίσματος και του πίσω τροχού. Οι αγωγοί είναι ειδικά διαμορφωμένοι για να εξασφαλίζουν μια σωστή, άνετη θέση για τον αναβάτη, ενώ τους διατηρούν μονωμένους από τη θερμότητα του ψυγείου. Ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας που βρίσκεται πίσω από το ψυγείο αντλεί αέρα σε χαμηλές ταχύτητες. Στις υψηλότερες ταχύτητες, οι εισαγωγές των αγωγών φέρνουν στον κινητήρα τον εξωτερικό “πιεσμένο” αέρα (ram-air). Μόλις κρυώσει το ψυγείο, ο ζεστός αέρας εξέρχεται μέσω ενός αγωγού στο τέλος της μονάδας ουράς.

Η KB4 RC έχει συμπαγές μεταξόνιο 1.389mm. Τόσο τα εξαρτήματα της μπροστινής όσο και της πίσω ανάρτησης είναι ημι-ενεργές ηλεκτρονικά ελεγχόμενες μονάδες Marzocchi, ένα πιρούνι 50 mm μπροστά και ένα πίσω μονοσόκ αμορτισέρ. όσον αφορά τα φρένα, έχουμε δύο διπλούς μπροστινούς δίσκους 320 mm Brembo με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων Stylema και έναν μονό πίσω δίσκο 220 mm με δαγκάνα δύο εμβόλων, όλοι με ABS. Οι σφυρηλατημένοι τροχοί αλουμινίου τοποθετούνται με ακτινικά 170/70-17 (μπροστά) και 190/50-17 (πίσω). Το ύψος της σέλας είναι στα 810mm και το βάρος του (χωρίς τα υγρά) ανέρχεται στα 186,8 κιλά.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης