Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης

Η κατηγορία των “Adventure” μοτοσυκλετών είναι ιδιαίτερα απαιτητική και συγχρόνως ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας, που  – ευτυχώς – ακόμη διαθέτει πανέμορφες διαδρομές και εκτός των ασφάλτινων δρόμων. Είδαμε εδώ στην zougla.gr πριν λίγες ημέρες ότι έρχεται η Benelli TRK 702, που θέλει να μας προσφέρει τη λύση για τα ασφάλτινα ταξίδια μας και τώρα πληροφορούμαστε ότι έρχεται και η TRK 702 X, που αποτελεί την “adventure” έκδοση της απλής!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος για την Ιταλική εταιρία να είναι ο πρωταγωνιστής εντός και εκτός δρόμου. Και η ΤRK702X που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στο Pesaro της Ιταλίας, είναι ο προάγγελος ως προς το λαμπρό μέλλον της Benelli σε αυτήν την πιο απαιτητική και δύσκολη κατηγορία. Οι σχεδιαστές στην Ιταλική πόλη θεωρούν το μοντέλο αυτό ως ένα όχημα ορόσημο για την μάρκα, καθώς συνδυάζει με εκπληκτική αναλογία τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Ευρωπαίος αναβάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 700 κυβικά του δικύλινδρου κινητήρα που χαρακτηρίζεται από τα 7 κιλά ροπής και τους 77 ίππους που αποδίδει, περιβάλλονται από πλαίσιο χωροδικτύωμα και ο συνδυασμός της χαμηλής κατανάλωσης του μοτέρ με τα 23 λίτρα του ρεζερβουάρ δίνουν την αυτονομία που θέλει κάθε ταξιδιώτης των Ελληνικών βουνών.

Το μπροστινό upside down των 50 χιλιοστών με τη διαδρομή να αγγίζει τα 140 χιλιοστά σε συνδυασμό με τον 19΄’ τροχό και το εξαιρετικό ελαστικό Pirelli Scorpion STR, καθιστούν την TRK ικανή να ανταπεξέλθει απέναντι σε οποιαδήποτε εδαφική πρόκληση.

Επιπλέον πλεονέκτημα είναι το ύψος σέλας στα 836 χιλιοστά, έτσι η «Χ» έκδοση της οικογένειας TRK απευθύνεται σε μεγαλύτερο εύρος αναβατών. Εδώ η Benelli έκανε το όνειρο προσιτό και πραγματικότητα καθώς μπορεί το ύψος σέλας να είναι μειωμένο, αλλά η απόσταση από το έδαφος στα 210 χιλιοστά, επιτρέπει στον αναβάτη να εξερευνήσει οποιαδήποτε adventure ή trail διαδρομή.

Επίσης διαθέτει πρόσθετο εξτρά εξοπλισμό που περιλαμβάνει θερμαινόμενα grip, θερμαινόμενη σέλα, κάμερα στο εμπρόσθιο ρύγχος, σένσορα πίεσης ελαστικών, όλα στοιχεία που κάνουν ακόμη πιο εύκολη και ευχάριστη τη συμβίωση μαζί της.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμη είναι η τιμή της, η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ώστε να δούμε πόσο ποθητή μπορεί να γίνει μια μοτοσυκλέτα με τόσο καλά χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης