Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια νέα adventure μοτοσυκλέτα από την Benelli παρουσιάστηκε και εντάσσεται στην κατηγορία μεσαίων βαρών μαζί με μοτοσυκλέτες όπως η Yamaha Tenere 700 και η Aprilia Tuareg 660. Η TRK 800, που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε όλο της το μεγαλείο, αναμένεται να εισέλθει στην παγκόσμια αγορά το 2023, αν και δεν είναι ακόμη γνωστές οι ακριβείς πληροφορίες κυκλοφορίας.

Η νέα TRK 800 συνεχίζει την αισθητική της σειράς TRK 502 όσον αφορά το στυλ. Λίγα λαστικά καλύμματα, με ψηλό φτερό μπροστά, διπλοί led προβολείς, ρυθμιζόμενο φέρινγκ, χούφτες, καλύμματα ψυγείου, σέλα χωρισμένη για οδηγό/συνεπιβάτη, προστατευτικό κάρτερ και οι συρμάτινες ζάντες που μπορούν να φιλοξενήσουν ελαστικά tubeless είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της. Οι έντονες πινελιές που διακρίνονται στο ρεζερβουάρ καυσίμου, στη μονάδα ουράς, στις χούφτες και στις λαβές για τον συνεπιβάτη δίνουν περαιτέρω χαρακτήρα στη σχεδίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας δικύλινδρος, υγρόψυκτος, τετράχρονος κινητήρας 754cc, που διαθέτει πιστοποίηση Euro5 και βρίσκεται επίσης στη σειρά Leoncino 800 της Benelli, τροφοδοτεί την νέα TRK 800. Αυτός ο κινητήρας, ο οποίος συνδέεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, μπορεί να παράγει έως 76,2 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 63,72 Nm στις 6.500 σ.α.λ. Φωτισμός Full-LED και έγχρωμη οθόνη TFT επτά ιντσών περιλαμβάνονται στη λίστα χαρακτηριστικών του βασικού εξοπλισμού. Ωστόσο, αυτή η μοτοσικλέτα δεν διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψη φωτογραφιών και βίντεο κατά την οδήγηση, σε αντίθεση με τη σειρά TRK 702. Επιπλέον, έχει δικάναλο ABS και υποβοήθηση συμπλέκτη όσον αφορά τα βοηθήματα αναβάτη.

Ένα upside-down μπροστινό πιρούνι 50 χιλιοστών και ένα πίσω μονό αμορτισέρ από τη Marzocchi έχουν τον ρόλο της ανάρτησης στη νέα αυτή μοτοσυκλέτα της Benelli. Η επαναφόρτιση, η συμπίεση και η προφόρτιση ελατηρίου είναι όλα ρυθμιζόμενα στο μπροστινά πιρούνι, ενώ στο αμορτισέρ υπάρχει προφόρτιση ελατηρίου και υδραυλική απόσβεση επαναφοράς. Η Brembo εφοδιάζει την Benelli με φρένα, τα οποία διαθέτουν έναν μόνο δίσκο 260 χιλιοστών στο πίσω μέρος και δύο δίσκους 320 χιλιοστών μπροστά. Οι τροχοί με εγκάρσιες ακτίνες έχουν εμπρός και πίσω διαμέτρους 19 ιντσών και 17 ιντσών, αντίστοιχα, και είναι εφοδιασμένοι με ελαστικά 110/80 και 150/70.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης