Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες κατατακτήριες της συναρπαστικής σεζόν του 2022 έλαβαν χώρα στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia και ήταν ο Jorge Martin ο οποίος θα έπαιρνε την τελική pole position της χρονιάς. 

Όπως και πριν 15 μέρες στην Μαλαισία, ο Martin βρήκε κατευθείαν ρυθμό στις δεύτερες κατατακτήριες και μετά τις πρώτες εξόδους των αναβατών ήταν στην κορυφή, κάνοντας έναν πολύ καλό γύρο με χρόνο 1:29.621. O Jack Miller ανέβηκε στην δεύτερη θέση, όμως αργότερα είχε μια πτώση και δεν κατάφερε να την υπερασπιστεί απέναντι στις επιθέσεις του Marc Marquez, που ανέβηκε από την ένατη στην 2η θέση με 1:29.826. O Μiller θα κατάφερνε τελικά να μείνει στην τρίτη θέση, συμπληρώνοντας την πρώτη σειρά της εκκίνησης. 

Η μεγάλη μάχη βέβαια εκτυλισσόταν πιο πίσω, με τους διεκδικητές του Πρωταθλήματος, Francesco Bagnaia και Fabio Quartararo, να μάχονται για μια καλή θέση εκκίνησης που θα τους επέτρεπε να την χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο στην αυριανή τους μάχη. Ο Quartararo πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει αν θέλει να έχει ελπίδες για το Πρωτάθλημα και ο Γάλλος, μετά από ένα δυνατό Σαββατοκύριακο μέχρι στιγμής, θα έπαιρνε την 5η θέση στην σχάρα εκκίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέτυχε λοιπόν τον στόχο του ο Πρωταθλητής του 2021 να ξεκινήσει από τις δύο πρώτες σειρές της εκκίνησης και αυτό που έφτιαξε ακόμα περισσότερο το απόγευμά του είναι ότι ο Bagnaia θα ξεκινήσει από την τρίτη σειρά, στην όγδοη θέση, ανάμεσα στους Brad Binder και Johann Zarco. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati είχε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, όντας μόλις 17ος στις ΕΔ1 το πρωί της Παρασκευής, αλλά βρίσκοντας σιγά σιγά ρυθμό. Αύριο θα πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον 14ος για να εξασφαλίσει το Πρωτάθλημα, κάτι που κάνει την δουλειά του σχετικά εύκολη, όχι όμως δεδομένη.

Αύριο τα φώτα θα σβήσουν στις 15:00 ώρα Ελλάδος και ο τελευταίος, και καθοριστικός, αγώνας του 2022 θα ξεκινήσει. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης