Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να συναρμολογήσετε έναν κινητήρα; Δεν είναι μια απλή διαδικασία, καθώς ακόμη και οι μονοκύλινδροι κινητήρες στις μέρες μας γίνονται αρκετά περίπλοκοι. Αυτό το βίντεο, ωστόσο, δείχνει ότι με τα κατάλληλα εργαλεία και την αντίστοιχη εκπαίδευση, οι κινητήρες μπορούν να συναρμολογηθούν σε λιγότερο από 8 λεπτά.

Εάν έχετε αναλάβει ποτέ μια ανακατασκευή κινητήρα μόνοι σας, θα ξέρετε την ταλαιπωρία του να αποσυναρμολογείτε τα πάντα και να τα βάλετε εκ νέου στην θέση τους. Η παραγωγή κινητήρων μπορεί να είναι απίστευτα τεχνική, όπως συμβαίνει με την BMW και το εργοστάσιό της, αλλά μπορεί επίσης να είναι απλή και αποτελεσματική όπως συμβαίνει σε αυτήν την γραμμή παραγωγής της Metro Motorcycles στην Ινδία.

Ενώ μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό ανθρώπου και μηχανής για αυτή την δουλειά, η Metro Motorcycles επιστρέφει στην “απλότητα” χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά εργαλεία και εργάτες γραμμής παραγωγής για την κατασκευή των κινητήρων της. Φυσικά, το βίντεο καλύπτει μόνο το τμήμα της συναρμολόγησης καθενός από τους κινητήρες. Όλα τα εξαρτήματα υπάρχουν στη γραμμή του εργοστασίου και οι εργαζόμενοι «απλώς» παίρνουν ό,τι υπάρχει δίπλα τους και τα συναρμολογούν όλα. Παραμένει όμως πολύ συναρπαστικό στην παρακολούθηση. Χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση, η συναρμολόγηση ακόμη και των πιο βασικών κινητήρων παραμένει μια δύσκολη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια σειρά από δίσκους εξαρτημάτων, ράγες και βολικά τοποθετημένα εργαλεία βοηθούν στην επιτάχυνση της διαδικασίας και της οργάνωσης της γραμμής παραγωγής. Αφού συναρμολογηθούν σωστά οι κινητήρες, γεμιστούν με λάδι και αριθμηθούν, ακόμη και η δοκιμή γίνεται χειροκίνητα και φαίνεται ότι περιλαμβάνει μόνο τη ρύθμιση του τεντώματος της αλυσίδας. 

Μετά τη συναρμολόγηση, οι κινητήρες θα τοποθετηθούν στη μοτοσικλέτα Metro MR70 με τιμή μόλις 81.000 ρούπιες ή λίγο λιγότερο από χίλια ευρώ. Ο μονοκύλινδρος αυτός κινητήρας 70cc αποδίδει περίπου 5,63 ίππους.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης