Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mac Motorcycles είναι ένας σχετικά νέος παίκτης στον χώρο της μοτοσυκλέτας και εστιάζει σε κλασικού στυλ cafe-racer, αντί για σύγχρονες και προσανατολισμένες στην απόδοση μοτοσυκλέτες. Η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το γεμάτο πάθος έργο πέντε φίλων που όλοι μοιράζονται την αγάπη για τις μοτοσυκλέτες. Η μάρκα πρωτοεμφανίστηκε το 2018 με το Ruby και τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, η εταιρεία είναι έτοιμη να παράγει δύο μοτοσυκλέτες.

Η πρώτη μοτοσυκλέτα που θα κυκλοφορήσει από τη γραμμή συναρμολόγησης της Mac Motorcycles το 2023 δεν είναι άλλη από την Ruby. Αυτό το κλασικού στυλ cafe racer φέρει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας custom μοτοσυκλέτας. Για αρχή, είναι εξοπλισμένη με στρογγυλό φανάρι, ρεζερβουάρ καυσίμου σε σχήμα δακρίου και κομμένη ουρά. Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσετε είναι πόσο γυμνή είναι αυτή η ποδήλατο, με τον κινητήρα, τις εξατμίσεις και όλες τις καλωδιώσεις εκτεθειμένες. Υπάρχει ακόμη και ένας “ανοικτός χώρος” στη μέση της μοτοσυκλέτας όπου πεταλούδα του γκαζιού και το πίσω αμορτισέρ φαίνονται ευδιάκριτα. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, η Ruby φαίνεται πολύ λεπτή και αθλητική, με πολύ προσεγμένη και χειροποίητη εμφάνιση και αίσθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, τον Νοέμβριο του 2022, η Mac Motorcycles αποκάλυψε ένα νέο μοντέλο με τη μορφή του Rex. Ουσιαστικά, η Mac πήρε τη σπορ πλατφόρμα cafe-racer της Ruby και την έκανε πιο όρθια και άνετη. 

Η χαμηλή μπάρα τιμονιού έχει φύγει και στη θέση της υπάρχει μια φαρδιά, όρθια μπάρα. Τα μασπιέ έχουν επίσης επανατοποθετηθεί ελαφρώς προς τα εμπρός για πιο όρθια θέση οδήγησης. Εκτός από αυτά, η Rex μοιράζεται τα ίδια εξαρτήματα με την Ruby και αναμένεται επίσης να εισέλθει στη γραμμή παραγωγής το 2023.

Από πλευράς επιδόσεων, τόσο η Rex όσο και η Ruby τροφοδοτούνται από έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 600cc, υγρόψυκτο, με ψεκασμό καυσίμου που προέρχεται από τη SWM. Η ιταλική εταιρεία, η οποία υπάρχει από τη δεκαετία του 1970, είναι περισσότερο γνωστή για τις προσιτές off road μοτοσυκλέτες της που χρησιμοποιούν εξαρτήματα από τον κινέζο κατασκευαστή, Shineray. Ο κινητήρας των 600 κυβικών που βρίσκεται στα μοντέλα της Mac είναι παρόμοιος με αυτόν που υπάρχει στα παλιά μοντέλα της Husqvarna και αποδίδει 52 ίππους χάρη στους εκκεντροφόρους διπλής κεφαλής και την τετραβάλβιδη κυλινδροκεφαλή. Ο κινητήρας αναπνέει μέσω ενός συστήματος εξάτμισης που κατασκευάζεται από την Ιταλική, QD.

Ο κινητήρας στεγάζεται σε ένα ατσάλινο πλαίσιο που εκθέτει περήφανα όλα τα μηχανικά εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας. Όσον αφορά τις αναρτήσεις, έχουμε ανεστραμμένα μπροστινά πιρούνια 47 χιλιοστών από την ταϊβανέζικη μάρκα Fastace, ενώ το πίσω αμορτισέρ είναι μια πλήρως ρυθμιζόμενη μονάδα Nitron R1. Για να δώσει στις μοτοσυκλέτες μια κλασική, σπορ εμφάνιση, η Mac έχει τοποθετήσει ζάντες 17 ιντσών με συρμάτινες ακτίνες. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, οι μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούν φρένα Brembo και είναι εξοπλισμένες με ABS.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης