Επιμέλεια: Όλγα Φωτιάδου

Η ταχύτητα, ο ήχος από τα μηχανάκια και οι αθλητές με τις εντυπωσιακές επιδόσεις και μονομαχίες τους, επέτρεψαν στους κατοίκους της Κέρκυρας να βιώσουν το πάθος και την αδρεναλίνη του Motocross.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross 2023 ολοκληρώθηκε επιτυχώς αυτό το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Μαρτίου 2023 στην πίστα Corfu MX Park της Κέρκυρας, υπό την αιγίδα του σωματείου Α.Λ.Μ.ΚΕ.. 

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας MX1. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Video: Όλγα Φωτιάδου @olgafotiadou

Μοντάζ: zougla.gr

Η πίστα φιλοξένησε πρώτη φορά αγώνα Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, ως εκ τούτου υπήρξαν κάποιες καταστάσεις που ταλαιπώρησαν λίγο τους αγωνιζόμενους. Το σωματείο της ΑΛΜΚΕ ήταν πρόθυμο και αποδείχθηκε ικανό να επιλύσει κάθε πρόβλημα! 

Παρά τις κακουχίες, όπως πτώσεις αθλητών ειδικά στην MX1 αλλά και στις υπόλοιπες κατηγορίες, δεν τραυματίστηκε κανένας σοβαρά. 

Βίντεο με τα highlights από το qualifying race του Σαββάτου.

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by coremag.gr (@coremag.gr)

 

Ο καιρός ευνόησε τόσο τους αθλητές, όσο και τους εκατοντάδες θεατές που παρευρέθηκαν για να απολαύσουν από κοντά τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος motocross! Ο πρώτος αγώνας ήταν εντυπωσιακός με 120 συμμετοχές συνολικά στις κατηγορίες του πρωταθλήματος: ΜΧ1, ΜΧ2, ΜΧ125 2T, ΜΧ85, ΜΧ65, ΜΧ300 2T, OPEN, SENIOR!

Ο αγώνας βρήκε τους αθλητές εξαιρετικά προπονημένους και φρέσκους μετά από τόσους μήνες αποχής από επίσημες διοργανώσεις.

Παναγιώτης Κουζής #338 & Γιάννης Τουρατζίδης #100

Το πρώτο και κύριο highlight της ΜΧ1 ήταν το μηχανάκι 250 που κέρδισε τον αγώνα των 450! 
Ο πολυπρωταθλητής Ελλάδος Παναγιώτης Κουζής, με Fantic 250 κέρδισε τον αγώνα της MX1 ανάμεσα στους κορυφαίους αναβάτες του Πρωταθλήματος. Μια πτώση στο πρώτο σκέλος παραλίγο να του στερήσει την πρώτη θέση όμως τυχερός μέσα στην ατυχία του, το μηχανάκι δεν έσβησε και σηκώθηκε αμέσως να συνεχίσει την πετυχημένη προσπάθεια του.

Παναγιώτης Κουζής #338

Ο πρωταθλητής Ελλάδος της ΜΧ1 του 2022, Γιάννης Τουρατζίδης, ο γνωστός και ως άχαστος στις εκκινήσεις, όπως ήταν αναμενόμενο όταν έπεσε η μπάρα έφυγε πρώτος στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους με Yamaha Yz 450f και το νούμερο 100. Παρά την δυνατή πτώση που είχε στο δεύτερο σκέλος, δεν πτοήθηκε, σήκωσε το μηχανάκι του και συνέχισε τον αγώνα τερματίζοντας τρίτος στο σκέλος, ενώ στο πρώτο τερμάτισε δεύτερος.

Το 2023 θα συμμετέχει στην MX1 ο πρωταθλητής Ελλάδος της MX2, Ανέστης Ράδος. Η MX1 τον υποδέχθηκε με πτώσεις, όμως έδωσε έναν ωραίο εντυπωσιακό αγώνα παίρνοντας την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους τερματίζοντας τελικά πέμπτος και στα δύο σκέλη με το νούμερο 97 στο Gas Gas 450!

Ανέστης Ράδος #97

Εξαιρετική η επίδοση του Μανώλη Κρητικού με Husqvarna 450 και το νούμερο 160, ο οποίος επέστρεψε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του τερματίζοντας 3ος στο overoll του αγώνα.

Ο master του whip με το νούμερο 161, Νίκος Λυρίου, έδωσε show whipάροντας στα άλματα όμως λόγω της πτώσης του τερμάτισε 7ος στον αγώνα.

Στην ΜΧ300 νικητής αναδείχθηκε ο Ανδρέας Ανδρέου με Yamaha.  

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα από ολόκληρο το διήμερο πατώντας ΕΔΩ

 

Φωτογραφίες: Τζωρτζίνα Στάθη @mxtrack_mpistariza

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης