Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης

Για το 2023 η Yamaha ουσιαστικά διατηρεί το εξαιρετικά επιτυχημένο Hyper Naked MT-07 αλλά και το entry level MT-125 αναλλοίωτα.  Μοναδική ουσιαστική αλλαγή είναι η προσθήκη μιας νέας έγχρωμης οθόνης TFT με συνδεσιμότητα smartphone και η διατήρηση στην παραγωγή του προηγούμενου μοντέλου, σαν βασική έκδοση, με το όνομα MT07 Pure.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η MT-07 είναι, από το 2014 που πρωτοπαρουσιάστηκε, ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα της Yamaha χάρη στην πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στην εμφάνιση, τις επιδόσεων και το κόστος. Μια συνταγή που παραμένει ίδια μέχρι σήμερα μιας και η επιτυχία του φανερώνει ότι η αρχική σύλληψη ήταν εξαιρετική.
Βέβαια από τότε η μοτοσυκλέτα έχει εξελιχθεί σε αρκετούς τομείς, για να ταιριάζει με τις εκάστοτε απαιτήσεις της αγοράς. 

Η MT-07 του 2023 έχει δεχτεί μια σειρά αναβαθμίσεων με πιο σημαντική την νέα έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών η οποία παρέχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο τρόπων, Street & Touring, προβολής των ενδείξεων. H “Street” έχει πιο μοντέρνα εμφάνιση και περιλαμβάνει στροφόμετρο με τη μορφή μπάρας, αναλογικό ταχύμετρο και ενδείξεις επιλεγμένης ταχύτητας στο κιβώτιο. Η “Touring” έχει ένα πιο συμβατικό στρογγυλό στροφόμετρο στη δεξιά πλευρά της οθόνης και ένα ψηφιακό ταχύμετρο στην αριστερή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης με τη λήψη της δωρεάν εφαρμογής MyRide της Yamaha στο smartphone τους, οι αναβάτες μπορούν να συνδέονται με τη μονάδα ελέγχου επικοινωνίας μέσω Bluetooth® και να βλέπουν ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις, email και μηνύματα στη νέα οθόνη TFT αλλά και να ελέγχει τις βασικές λειτουργίες της μοτοσυκλέτας και της διαδρομής.

Πέρα από τη νέα οθόνη TFT η MT 07 του 2023 έχει και έτοιμη καλωδίωση για τοποθέτηση quickshifter.

MT-07 2023: Νέα χαρακτηριστικά

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών
  • Δυνατότητα επιλογής θεμάτων Street ή Touring στην οθόνη
  • Συνδεσιμότητα smartphone με την εφαρμογή MyRide
  • Παρέχεται έτοιμη για την τοποθέτηση quickshifter

Χρώματα: Οι MT-07 και MT-07 35kW του 2023 θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες σε Cyan Storm, Icon Blue και Tech Black.  

Για το 2023 θα είναι διαθέσιμη και μια βασική έκδοση η MT-07 Pure (διαθέσιμη και σε έκδοση 35kW) χωρίς την προσθήκη της οθόνης TFT άλλα με την οθόνη LCD (του 2022) και πιο προσιτή τιμή.

Χρώματα: Η MT-07 Pure θα είναι διαθέσιμη σε Yamaha Black.

ΜΤ 125
Η MT-125 με την εμφάνιση και το DNA της οικογένειας Yamaha Hyper Naked είναι μια από τις μοτοσυκλέτες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία της ειδικά ανάμεσα στους νέους κατόχους διπλώματος κατηγορίας A1 .

Για το 2023, η μικρή MT πέρα από τη νέα έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με δυνατότητα σύνδεσης με smartphone θα έχει και νέο αναβαθμισμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.

Η νέα TFT οθόνη είναι ίδια με αυτή της MT-07και έχει τις ίδιες λειτουργίες με μόνη διαφορά το ότι έχει μόνο ένα τρόπο, Street,  προβολής των δεδομένων.

Επίσης για το 2023, ο εξοπλισμός της MT-125 αναβαθμίζεται με το νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης που παρέχει στον αναβάτη, υψηλότερα επίπεδα σιγουριάς και ελέγχου.

MT-125 2023: Νέα χαρακτηριστικά

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών
  • Συνδεσιμότητα smartphone με την εφαρμογή MyRide
  • Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης

Χρώματα: MT-125 θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη σε Cyan Storm, Icon Blue και Tech Black. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης