Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πολλές φορές έχουμε συναντήσει παλιές μοτοσικλέτες να έχουν βρεθεί ξεχασμένες σε παλιά γκαράζ σεΤο βάρος της μοτοσικλέτας ήταν μόλις 81 κιλά! καταπληκτική κατάσταση χωρίς να έχουν γράψει ούτε ένα χιλιόμετρο στο οδόμετρό τους. Το να βρίσκονται όμως μέσα στην κούτα με την οποία μεταφέρθηκαν από την Ιαπωνία στην Ευρώπη, χωρίς να έχουν ξεπακεταριστεί, είναι σπάνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Γαλλία βρέθηκε μια πολύ σπάνια Honda Dream 50 του 1998 η οποία κουβαλάει μια ξεχωριστή ιστορία πάνω της. Το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάστηκε αποκλειστικά στην Ιαπωνία για να τιμήσει την ιαπωνική μάρκα για τα 50 χρόνια ζωής της. Βγήκε προς πώληση μόνο για δύο χρόνια, το 1997 και το 1998 και ουσιαστικά ήταν μια αφιέρωση στην θρυλική αγωνιστική Honda CR110 η οποία ήταν εξοπλισμένη με έναν τετράχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα 50 κ.εκ.

Ετοιμάσου για ένα μοναδικό uboxing!

Ο Soichiro Honda δεν ήθελε να ακούει για δίχρονους κινητήρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Honda Dream 50 ήταν εφοδιασμένο με έναν τετράχρονο κινητήρα 50 κ.εκ. ο οποίος για την εποχή του ήταν εξαιρετικάΑπό 5.000-10.000 ευρώ αναμένεται να φτάσει η τιμή της μοτοσικλέτας. αποδοτικός καθώς έβγαζε περίπου 6 ίππους! Είχε δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και δύο εξαγωγές με δύο εξατμίσεις, ενώ στην αγωνιστική του έκδοση η απόδοσή του ανέβαινε στους 9.5 ίππους. Η μοτοσικλέτα ήταν βαμμένη σε ασημί χρώμα με ένα εντυπωσιακό κόκκινο πλαίσιο, ενώ κόκκινο ήταν το ψαλίδι και τα καλάμια των αναρτήσεων. Τα φρένα είχαν δίσκους τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Η σπάνια αυτή Honda θα βγει σε δημοπρασία στις 18 Μαρτίου του 2022 στο Παρίσι. Η τιμή της αναμένεται να φτάσει τις 10.000€, ενώ ο αγοραστής θα έχει την σπάνια ευκαιρία να κάνει “unboxing” σε ένα μοναδικό μοντέλα του 1998!

Το Dream 50 πουλήθηκε για μόλις 2 χρόνια!

Το μοντέλο στην Ιαπωνία είχε την κωδική ονομασία CB50V.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιμένοντας το νέο Honda Hornet

Ανανέωση για το Honda CB300R του 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης