Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η BMW R18 είναι μια μοτοσικλέτα η οποία αφήνει πολλά περιθώρια customizing σε ιδιώτες και οίκουςΚινητήρας και αναρτήσεις έχουν παραμείνει ίδια με την βασική έκδοση της R18. βελτίωσης. Έχουμε δει μέχρι τώρα πολλά απίστευτα σχέδια του R18 από όλο τον κόσμο και μάλιστα η ίδια η BMW έχει ενεργοποιηθεί στον τομέα του customizing δημιουργώντας τη σειρά Option 719 με πλούσια σειρά εξαρτημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Radikal Chopper είναι μια εταιρεία customizing η οποία έχει επικεφαλής τον μοναδικό Andrea Radaelli. Για την δημιουργία και εξέλιξη του συγκεκριμένου project η BMW επιστράτευσε το Officine Riunite Milanesi το οποίο μετά από αρκετές ώρες δουλειάς και την έμπνευση του Radaelli, κατάφερε να παρουσιάσει την R18 Magnifica στο Top Marques του Μονάχου. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για το απίθανο αυτό R18 ήταν ο ορείχαλκος, το αλουμίνιο και το ξύλο, με σχεδίαση που δεν μοιάζει με καμία άλλη custom μοτοσικλέτα.

Όλα πάνω στην R18 Magnifica είναι χειροποίητα.

Η έμπνευση για τη σχεδίαση της BMW R 18 Magnifica προήλθε από τις vintage μοτοσικλέτες των δεκαετιών του 1920, του 1930, και του 1940 και ειδικότερα η BMW R37. Η χρήση ενός συγκεκριμένου υλικού όπως το ξύλο παραπέμπει έντονα στις μοτοσικλέτες του παρελθόντος, όπου έδινε το παρών σε ορισμένες λεπτομέρειες όπως τα γκριπ. Μία ιδέα η οποία ξεπήδησε από παλιά μοντέλα αυτοκινήτων BMW, της δεκαετίας του 1940, που διέθεταν ξύλινα τιμόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ξύλινη σέλα είναι πραγματικό γλυπτό!

Στον σχεδιασμό και την υλοποίησή της R18 Magnifica δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα πρόγραμμα O Andrea Radaelli έχει κερδίσει το MBE Award 2020 με μια ειδική έκδοση της R1100S.υπολογιστή παρά μόνο ένα σκίτσο της μοτοσικλέτας. Η R 18 αρχικά εξετάστηκε χωρίς όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για μαζική παραγωγή, και στη συνέχεια αναθεωρήθηκε με σεβασμό στις αναλογίες μεταξύ του εμπρός και του πίσω τμήματος της μοτοσικλέτας, ώστε να επιτευχθεί μία οπτική δομή με αρμονία. Κανένα στοιχείο στην R 18 Magnifica δεν διατίθεται στο εμπόριο, καθώς τα πάντα έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στο χέρι. Ένα από τα στοιχεία που κάνουν την R18 Magnifica να ξεχωρίζει είναι ότι έχει μειωμένο βάρος κατά 100 κιλά φτάνοντας τα 250 κιλά σε σχέση με τα 345 της βασικής έκδοσης.

Το βίντεο παρουσίασης της Magnifica.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η BMW ετοιμάζει μικρή supersport μοτοσικλέτα;

Πιστοί στο ραντεβού των BMW Motorrad Days 2022

804 χιλιόμετρα, 2 ημέρες και μια BMW C400GT

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης