Αποστολή στην Ιταλία: Γιάννης Πετρόχειλος

Με οδηγικό τρόπο ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα στο Mugello καθώς οι άνθρωποι της VMoto – Super SocoΟδηγήσαμε και την εντελώς πρωτότυπη Stash των 105Km/h τελικής και 6kW κινητήρα. είχαν οργανώσει οδήγηση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των νέων μοντέλων 2022. Χωρισμένοι σε τέσσερα group είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε δύο σημαντικές μοτοσικλέτες, την TC Wanderer και την TS Street, ένα ολοκαίνουριο scooter, το F01 και ένα εντελώς πρωτότυπο μοντέλο, το Stash.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα μοντέλα που οδηγήσαμε ήταν ποιοτικά και με πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά, ωστόσο ξεχώρισαν στις μοτοσικλέτες η Wanderer και στα scooter το F01. Στην περίπτωση του TC Wanderer έχουμε να κάνουμε με ένα ρετρό μοντέλο με όμορφο σχεδιασμό και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 2,5kW με ροπή που φτάνει τα 180Nm και μπορεί να επιταχύνει στη μοτοσικλέτα μέχρι και τα 75Km/h. Στην μικρή ευθεία της «πίστας» καταφέραμε να δούμε 61Km/h πριν φρενάρουμε για την στροφή, κάτι που σημαίνει ότι εύκολα θα φτάνει η μοτοσικλέτα τα 70+Km/h.

Το F01 αναμένεται ως μοντέλο 2023.

Η μπαταρία είναι λιθίου, αποσπώμενη 32Ah και μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς μία ή δύο. Στη μεγάλη έκδοση με τις δύο μπαταρίες η αυτονομία φτάνει τα 110 χιλιόμετρα, ανάλογα με τη χρήση. Στην οδήγηση η μοτοσικλέτα είναι πολύ ευχάριστη και σου δίνει άμεσα εξαιρετική αυτοπεποίθηση. Οι αναρτήσεις που αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω είναι σωστά ρυθμισμένες και ισορροπούν εξαιρετικά ανάμεσα στην άνεση και την ευελιξία. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών και τα φρένα έχουν αρκετή προοδευτικότητα και τρομάζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρετρό, στρογγυλός προβολέας για το Wanderer.

Κατεβαίνοντας από το TC Wanderer και ανεβαίνοντας αμέσως στο F01 αισθάνεσαι την άνεση να σε αγκαλιάζει. Το ολοκαίνουριο scooter της VMoto είναι πολύ άνετο, τοποθετεί το σώμα όρθιο, κοντά στο τιμόνι και η σέλα είναι φαρδιά και με καλή στήριξη. Εκτός από την άνετη θέση οδήγησης, το scooter είναι και πολύ όμορφο με σύγχρονες γραμμές, όμορφα σχεδιασμένα φωτιστικά σώματα LED και πολλές λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν.

Ειδικά διαμορφωμένη «πίστα», μέσα στην πίστα του Mugello!

Ο ηλεκτροκινητήρα στην περίπτωση του F01 αποδίδει 2kW και είναι ικανό να διανύσει περίπου 90 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Εκτός από την ομορφιά και την άνεση, το F01 ξεχωρίζει και στην οδηγική του συμπεριφορά. Είναι ένα καλά στημένο, εύκολο scooter το οποίο μπορεί να σε διασκεδάσει στην πόλη. Στη μικρή ευθεία της πίστας είδαμε στο ψηφιακό κοντέρ 51Km/h, ενώ στις στροφές δεν δυσκολευτήκαμε να «ψήσουμε» το κεντρικό σταντ στην άσφαλτο. Δυνατό σημείο επίσης είναι η ευελιξία καθώς το F01 άφηνε πολύ πίσω τα υπόλοιπα μοντέλα στα συνεχόμενα «S» της διαδρομής.

Οι μπαταρίες...

Η εμπειρία οδήγησης των scooter και των μοτοσικλετών της VMoto – Super Soco μας άφησε καλές εντυπώσεις και σίγουρα αυτό που δεν λείπει από τα μοντέλα της είναι η ποιότητα, η καλή οδηγική συμπεριφορά και η τεχνολογία. Η TC Wanderer κοστίζει 4.250€ και με την επιδότηση Κινούμαι Ηλεκτρικά πέφτε στα 3.222€, ενώ του F01 ακόμα αναμένεται. Τα μοντέλα της VMoto – Super Soco μπορείτε να τα βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Motoway.

Πάνω στην έκδοση Ducati του μικρού CUX.

Αναλογικό ταχύμετρο, ψηφιακές πληροφορίες.

Ο γκουρού της φωτογραφίας, Gigi Soldano.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποστολή Mugello: Παρουσίαση της γκάμας VMoto – Super Soco

Αποστολή Mugello: Ο Jorge Lorenzo έκλεψε την παράσταση στο Pro Days 2022

Αποστολή Mugello: Ξεκίνησε η γιορτή της VMoto – Super Soco

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης