του Νίκου Βιτσιλάκη

Η Bajaj δεν χρειάζεται συστάσεις και όσοι δεν την ξέρουν μάλλον θα τη μάθουν σύντομα. Νούμερο ένα κατασκευαστής τρίτροχων στον κόσμο και νούμερο τρία στις μοτοσυκλέτες, αποφάσισε πρόσφατα να επεκταθεί και στα τετράτροχα..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Qute είναι αυτό που ηχεί το όνομά του, δηλαδή «κιουτ» (cute), που στα αγγλικά σημαίνει «χαριτωμένο». Και είναι το άτιμο, ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει; Από μόνο του δηλώνει τετράτροχο αλλά όχι αυτοκίνητο, ανήκει στην κατηγορία οχημάτων τύπου quadricycle, είναι συμπαγές, ελαφρύ (450 κιλά), καταναλώνει λιγότερο από 3 λίτρα βενζίνης για να καλύψει 100 χιλιόμετρα, διαθέτει 5αρι κιβώτιο με σειριακή λειτουργία και κινείται από έναν υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα Euro4 χωρητικότητας μόλις 216,63cc.

Αποδίδει 13Hp στις 5.500rpm και 19,55Nm ροπής στις 4.000rpm, δίνοντας στο όχημα τελική ταχύτητα 70 χλμ/ώρα. Oι διαστάσεις του λιλιπούτειες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να μεταφέρει έως και 4 ενήλικες! Οι οποίοι παράλληλα μπορούν να μπαινοβγαίνουν άνετα, ο καθένας έχει τη δική του πόρτα, αλλά και να απολαμβάνουν και την ουράνια θέα, καθόσον το Qute διαθέτει μαλακή αναδιπλούμενη οροφή! Με μήκος μόλις 1,65 μέτρα, πλάτος 1,31 και κύκλο στροφής 3,5, κάλλιστα μπορεί να ανταγωνιστεί μοτοσυκλέτα στην κίνηση της πόλης και στο παρκάρισμα. Απευθύνεται κυρίως σε κάτοικους αστικών κέντρων και μπορεί να αναλάβει πολλούς ρόλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαντάζει ιδανικό για να πηγαινοφέρνουμε τα παιδιά σε σχολεία και φροντιστήρια, να κάνουμε τα ψώνια μας και γενικώς να καλύπτουμε ένα μεγάλο μέρος από τις καθημερινές μας μετακινήσεις. Με κόστος συντήρησης αντίστοιχο με αυτό μιας μοτοσυκλέτας και τιμή αγοράς σε γήινα επίπεδα, μπορεί να γίνει ο πιστός και λίαν οικονομικός σύντροφός μας.

Το Qute έχει ήδη λάβει την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση WVTA (Whole Vehicle Type Approval) από τον αρμόδιο ολλανδικό φορέα (RDW) και αυτό σημαίνει πως σύντομα θα το δούμε να κυκλοφορεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας. Την εισαγωγή και διανομή θα αναλάβει η KTM SEE και η τιμή του θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη καθόσον -ανάλογα με τον εξοπλισμό- θα κυμαίνεται ανάμεσα στις 5 με 5.5 χιλιάδες ευρώ! Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης