Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Δραματική εξέλιξη είχε το δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike. Στον 3ο αγώνα του τριημέρου οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι και πρωταγωνιστές Toprak Razgatlioglu και Jonathan Rea συγκρούστηκαν στη δεύτερη στροφή της πίστας με αποτέλεσμα να πέσουν χάνοντας πολύτιμους βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ήταν φυσιολογικό, μετά το τέλος του αγώνα ο καθένας είχε τη δική του εκδοχή του γεγονότος με τον Rea να κατηγορεί τον Toprak και τον Τούρκο από τη μεριά του να ρίχνει το φταίξιμο στον Βρετανό. Ο αναβάτης της Kawasaki πιστεύει ότι ο Toprak τον χτύπησε από πίσω:  «Βρέθηκα δίπλα στον Toprak, φρέναρε 15 μετρά πιο αργά από το συνηθισμένο. Ήμουν μπροστά όταν ακουμπήσαμε διότι με χτύπησε στο γοφό, στο πίσω μέρος. Είμαι στεναχωρημένος για εμένα, αλλά επίσης τον Toprak και τους θεατές», είπε ο Rea.

Και άλλα δράματα μας περιμένουν μέσα στο 2022 μεταξύ των δύο αναβατών.

Από τη μεριά του ο αναβάτης της Yamaha και πρωταθλητής Razgatlioglu, τόνισε: «Προσπάθησα να Κερδισμένος ο Bautista και η Ducati από όλα αυτάφρενάρω δυνατά στην πρώτη στροφή και άνοιξα λίγο τη γραμμή μου, αλλά δεν βγήκα εκτός πίστας. Επέστρεψα στην αγωνιστική γραμμή. Ακούμπησα το κέρμπ αλλά έμεινα στην γραμμή, δεν μπήκα εσωτερικά. Είδα τον Jonny και ήταν πολύ γρήγορος. Μετά πέσαμε. Νομίζω ότι ήταν αγωνιστικό συμβάν. Νομίζω ότι έπρεπε να με δει ο Jonny, αλλά δεν το έκανε.Απλά άνοιξε το γκάζι και πέσαμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και να έχει, μεγάλος κερδισμένος από τη συγκεκριμένη σύγκρουση βγήκε ο Alvaro Bautista με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ισπανός κατάφερε να κερδίσει τον τρίτο αγώνα του διημέρου και να βρεθεί στο βάθρο στους υπόλοιπους δύο σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας με 109 βαθμούς, 18 βαθμούς μπροστά από το δεύτερο Rea.

Το ατύχημα στο Assen.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόβλημα υγείας στέρησε από τον Περιστερά το ντεμπούτο στο WSSP300

Επέστρεψε στην κορυφή η Ducati στο WSBK

Μια Ferrari τα βάζει με μια Kawasaki στη γέφυρα Canakkale της Τουρκίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης