Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha έχει ανακοινώσει ήδη τα αναβαθμισμένα της μοντέλα για το 2021 με τα MT-07 και Tracer να είναι η αιχμή του δόρατος. Εκείνο που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό είναι το τι θα γίνει με το Niken, τη μοτοσικλέτα που συμβολίζει την εξέλιξη για την εταιρία των τριών διαπασών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουν περάσει 4 χρόνια από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε το πρωτοποριακό τρίκυκλο της YamahaΗ ισχύς θα ανέβει στους 119 ίππους και ίσως ήρθε η ώρα για μια σημαντική αναβάθμιση. Αυτό που θα μπορούσαμε να περιμένουμε είναι η αλλαγή σε κινητήρα και πλαίσιο τα οποία θα προέρχονται από το MT-09. Από τον κινητήρα των 850 κ.εκ. το Niken θα μπορούσε να φορέσει τον καινούριο CP3 κινητήρα των 890 κ.εκ. με τις προδιαγραφές Euro5.

Χρειάζεται μια ανανέωση το Niken και τώρα είναι η ιδανική περίοδος με τον νέο CP3 κινητήρα

Πιο ασφαλές με… αποδείξεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτι τέτοιο βέβαια θα απαιτήσει αλλαγή και στο πλαίσιο καθώς ο νέος κινητήρας έχει διαφορετικές βάσεις στήριξης. Αυτό που ίσως δυσκολέψει τους Ιάπωνες είναι το μπροστινό σύστημα με τους δύο τροχούς το οποίο μπορεί να μην μπορεί να προσαρμοστεί στο νέο πλαίσιο και να πρέπει να γίνει εκ νέου μελέτη για ειδικό πλαίσιο στο Niken.

Πάντως, αν αυτό ξεπεραστεί ή έχει ήδη μελετηθεί, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δούμε ανανεωμένο Niken για το 2021.

Διαβάστε αναλυτικά για το Yamaha Niken GT εδώ

Οι Βρετανοί της Bennetts πάντως έβαλαν δύσκολα στο Niken και το σύγκριναν με ένα MT-09 για να δουν αν τελικά ο ένας επιπλέον τροχός εμπρός χαρίζει περισσότερη πρόσφυση ή όχι.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης