Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η KTM το 2022 προχώρησε στην παρουσίαση μιας νέας έκδοσης του Super Duke 1290 την οποία ονόμασε Στο τέλος του 2022 ίσως έχουμε την τελική μορφή της νέας 1290 Super Duke.EVO με εντυπωσιακά περιφερειακά και σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα. Στην εμφάνιση ωστόσο η μοτοσικλέτα δεν είχε κάποια μεταβολή, κάτι που ίσως απογοήτευσε τους φανατικούς φίλους το τρομερού γυμνού μοντέλου από την Αυστρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φίλοι της KTM δεν θα πρέπει να αισθάνονται απογοήτευση διότι η μάρκα από το Mattinghoven δουλεύει εντατικά πάνω στη νέα γενιά του Super Duke. Σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες που διέρρευσαν εμφανίστηκε στους δρόμους γύρω από το εργοστάσιο ένα νέο μοντέλο το οποίο θα αποτελέσει το Super Duke 1290 του 2023. Σημαντικότερη αλλαγή στην εμφάνιση του μοντέλου είναι η μάσκα και το εμπρός φωτιστικό σώμα. Η KTM φαίνεται πως καταργεί το διπλό LED φωτιστικό σώμα εμπρός καθώς σχεδίασε μια νέα μάσκα με δύο προβολείς κάθετα τοποθετημένους.

Μεγάλη αλλαγή στο εμπρός μέρος της μοτοσικλέτας.

Εκατέρωθεν των προβολέων υπάρχουν αιχμηρά αεροδυναμικά στοιχεία, ενώ και τα πλαϊνά πλαστικά είναι λίγο μεγαλύτερα σε διαστάσεις. Σημαντικό στοιχείο της μάσκας είναι ότι έχει προβλεφθεί η ενσωμάτωση του συστήματος ραντάρ που έχουμε ήδη συναντήσει στο 1290 Super Adventure R. Διαφορετική είναι και η βάση των οργάνων η οποία περιλαμβάνει και τα LED φλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αισθητήρες στον κινητήρα δείχνουν ότι εξετάζεται και η απόδοση του κινητήρα.

Ο κινητήρας του Super Duke αναμένεται να μείνει ο ίδιος δικύλινδρος των 1.301 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 180 ίππους και 140Nm ροπής. Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα θα είναι πιο πλούσια από ποτέ, ενώ οι αναρτήσεις της WP, τα φρένα της Brembo και οι χαμηλού βάρους τροχοί παραμένουν ίδια. Στο πρωτότυπο μοντέλο επίσης, δεν υπάρχουν οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις της WP που συναντάμε στην έκδοση EVO.

Βίντεο του εξεζητημένου 1290 Super Duke EVO.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα στο 2022 αναμένεται η νέα σειρά 490 της KTM

H ΚΤΜ παρουσίασε την γκάμα των enduro της για το 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης