Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Για περισσότερο από έναν χρόνο κυκλοφορούν φήμες ότι η KTM είναι έτοιμη να προσθέσει στην γκάμα της μια σειρά μοντέλων 490. Η συγκεκριμένη κίνηση της αυστριακής φίρμας έχει νόημα καθώς από τη σειρά 390 μέχρι την 890 που υπάρχει αυτήν τη στιγμή το κενό είναι αρκετά μοντέλα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει χώρος για κάτι καινούριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πολλαπλές πηγές από την Ευρώπη και την Ινδία, η KTM ετοιμάζεται ακόμα και μέσα στο 2022 να παρουσιάσει τη νέα σειρά μοντέλων 490. Η γκάμα αναμένεται να περιλαμβάνει μοντέλα όπως Duke, RC και Adventure, ενώ σε έγγραφο παρουσίασης της Pierer Mobility εμφανίζονται επίσης ένα Enduro και ένα Supermoto μοντέλο.

Ένα από τα μοντέλα στην γκάμα θα είναι Adventure 490.

Δικύλινδρος κινητήρας με απόδοση 50 ίππους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμμαχος στη δημιουργία των νέων μοντέλων της KTM θα είναι τόσο η Bajaj από την Ινδία όσο και η CFMoto Συνολικά πέντε μοντέλα αναμένονται στη σειρά 490 της KTM.με την οποία έχει ξεκινήσει συνεργασία η αυστριακή φίρμα. Πρόσφατα μάλιστα η CFMoto παρουσίασε ένα νέο supersport μοντέλο, το 450SR με έναν ολοκαίνουριο κινητήρα 450 κ.εκ. Το μηχανικό σύνολο είναι δικύλινδρο σε σειρά με τον στρόφαλο να είναι 270 μοιρών, κάτι δηλαδή σαν τον crossplane κινητήρα CP2 της Yamaha.

Δεν αποκλείεται λοιπόν η νέα σειρά μοντέλων να είναι εξοπλισμένη με το συγκεκριμένο σύνολο το οποίο θα λειτουργεί σαν V90 με ροπάτη λειτουργία και πολύ ομαλό πέρασμα της δύναμης στον πίσω τροχό. Η ισχύς αναμένεται να είναι κοντά στους 50 ίππους με τη ροπή κοντά στα 40Nm. Θα κάνουμε υπομονή λίγους μήνες ακόμα και μετά το καλοκαίρι ίσως έχουμε σημαντικά νέα από την «πορτοκαλί» φίρμα.

Ένα 490 Duke σε πρωτότυπη μορφή με την εξάτμιση στην ουρά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H ΚΤΜ παρουσίασε την γκάμα των enduro της για το 2022

Σχεδίασε το δικό σου KTM Duke

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης