Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η ηλεκτροκίνηση έχει μπει πλέον στην καθημερινότητά μας και όλες οι εταιρίες – άλλες λιγότερο, άλλες Η Νέα Εταιρεία αναμένεται να βγάλει στην αγορά τα πρώτα της μοντέλα το 2025.περισσότερο – έχουν στρέψει την προσοχή στην αναζήτηση στρατηγικών συνεργατών προς αυτήν την κατεύθυνση. Η Honda είχε κάνει το πρώτο βήμα πριν από έναν χρόνο περίπου όταν παρουσίασε το πλάνο ηλεκτροκίνησης στον τομέα των μοτοσικλετών, ενώ είναι ανάμεσα στις εταιρείες που είχαν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για ανταλλάξιμες μπαταρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα συνεργασία της Honda είναι ακόμα πιο σημαντική καθώς θα ενώσει τις δυνάμεις της με τον κολοσσό των ηλεκτρονικών Sony. Η Honda υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Sony που εκφράζει την πρόθεσή τους να ιδρύσουν μία εταιρεία (Νέα Εταιρεία) μέσω της οποίας σχεδιάζουν να εμπλακούν στην από κοινού εξέλιξη και τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία υψηλής προστιθέμενης αξίας και την εισαγωγή τους στην αγορά σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών κινητικότητας.

Το πλάνο της ηλεκτροκίνησης της Honda.

Αυτή η στρατηγική συμμαχία έχει στόχο να ενώσει την τεχνολογία της Honda στον τομέα της κινητικότητας και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση, με την τεχνογνωσία της Sony στην ανάπτυξη και την εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί μια νέα γενιά προϊόντων κινητικότητας τα οποία θα έχουν ως βασικό πυλώνα την ευχρηστία και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανταλλάξιμες μπαταρίες είναι ένας τομέας στον οποίο δουλεύει η Honda.

Ο Πρόεδρος της Honda Motor Co, Toshihiro Mibe, δήλωσε για τη νέα αυτή συνεργασία: «Η Νέα Εταιρεία θα H Νέα Εταιρεία θα αναλάβει την εξέλιξη, σχεδιασμό, πώληση και προγραμματισμό νέων μοτοσικλετών, ενώ η κατασκευή θα γίνεται στα εργοστάσια της Honda.έχει ως στόχο να σταθεί στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, της εξέλιξης και της επέκτασης της κινητικότητας σε όλο τον κόσμο, ακολουθώντας μια διευρυμένη και φιλόδοξη προσέγγιση για τη δημιουργία αξίας που υπερβαίνει τις προσδοκίες και τη φαντασία των πελατών. Θα το πραγματοποιήσουμε αυτό αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής και την τεχνογνωσία της Honda σε σχέση με το περιβάλλον και την ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα ευθυγραμμίσουμε τις τεχνολογικές κατακτήσεις και των δύο εταιρειών. Παρά το γεγονός ότι η Sony και η Honda χαρακτηρίζονται από κοινές ιστορικές και πολιτισμικές ομοιότητες, οι τομείς της τεχνολογικής μας εξειδίκευσης είναι πολύ διαφορετικοί. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι αυτή η συμμαχία, η οποία συγκεντρώνει τα δυνατά σημεία των δύο εταιρειών, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον της κινητικότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Honda: Σταματάει τις εξαγωγές στη Ρωσία, θα ακολουθήσουν και άλλες ιαπωνικές

Μπαίνει στο παιχνίδι των scrambler η Honda;

Honda και Sony δημιουργούν νέα εταιρία για ηλεκτρικά οχήματα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης