του Νίκου Βιτσιλάκη

H Husqvarna κατασκευάζει μοτοσυκλέτες από το 1903 και το ΕΕ 5 είναι το πρώτο της μοντέλο με ηλεκτρικό κινητήρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αρχικά ΕΕ προέρχονται από το Electric Energy και ο αριθμός 5 μαρτυρά την ιπποδύναμη σε Kw. Παρουσιάστηκε παρέα με το αδερφάκι του KTM SX-E5 πέρυσι το φθινόπωρο στην έκθεση του Μιλάνου και η Husqvarna μόλις ανακοίνωσε τη διάθεσή του, που θα ξεκινήσει από τα μέσα Ιουλίου, όπως επίσης και την τιμή του, που ανέρχεται στα 5.790€ (κατόπιν παραγγελίας). Πρόκειται για ένα μοτοσυκλετάκι motocross που καλείται να τα βάλει με τις αντίστοιχες βενζινοκίνητες προτάσεις των 50cc.

Έχει ρυθμιζόμενο ύψος σέλας για να βολεύει διάφορα αναστήματα και -κυρίως- για να μπορεί να εξυπηρετεί ένα παιδί που αναπτύσσεται ηλικιακά. Να του το πάρουν οι γονείς του στα 5 και να μπορεί να το χαίρεται ακόμα και στα 15! Η μπαταρία είναι τεχνολογίας ιόντων λιθίου 907W και φουλ φορτισμένη, κάτι που για να επιτευχθεί απαιτεί 70 λεπτά της ώρας μέσω του παρεχόμενου φορτιστή, προσφέρει έως και δύο ώρες λειτουργίας σε χαλαρούς ρυθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίστοιχους “αγωνιστικούς” ο χρόνος λειτουργίας μειώνεται στα 25 λεπτά της ώρας. Παρατηρώντας το ΕΕ 5 προσεκτικά, εύκολα αντιλαμβάνεσαι τη διάχυτη ποιότητα σε κατασκευή, βαφή και περιφερειακά, αρκεί να αναφέρουμε την πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της WP, το αλουμινένιο ψαλίδι και ζάντες, το χρωμιομολυβδαινιούχο πλαίσιο, τα υδραυλικά δισκόφρενα με την κυματιστή μορφή, το κωνικό τιμόνι της Neken, καθώς και τα 6 οδηγικά προγράμματα!

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το βρετανό Graham Jarvis, τον καλύτερο αναβάτη hard enduro στις μέρες μας, να το ..τεστάρει διεξοδικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης