Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μια πολύ σημαντική ανακοίνωση είχαμε στη διάρκεια του Grand Prix της Αυστρίας για το ΠαγκόσμιοΗ GasGas έχει ήδη μεγάλες επιτυχίες στη Moto3 και τη Moto2. Πρωτάθλημα MotoGP καθώς η GasGas έκανε γνωστό ότι μπαίνει στο πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά. Η ιστορική Ισπανική φίρμα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Pierer ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει επίσης τις KTM και Husqvarna.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η GasGas θα εισέλθει στο MotoGP με την ομάδα της Tech3 η οποία φέτος χρησιμοποιεί μοτοσικλέτες της KTM. Οι μοτοσικλέτες της GasGas θα είναι ολόιδιες στο τεχνικό κομμάτι με εκείνες της KTM και μόνο τα λογότυπα και οι χρωματισμοί ουσιαστικά θα αλλάζουν. Η KTM μάλιστα ζήτησε στη βαθμολογία των κατασκευαστών οι βαθμοί της GasGas να προσμετρούνται σε εκείνους της KTM για να ενισχυθεί το αυστριακό εργοστάσιο στο πρωτάθλημα.

Αναβάτης της ομάδας για το 2023 θα είναι ο Pol Espargaro, ο οποίος αφήνει την Repsol Honda για να επιστρέψει στην ομάδα του Herve Poncharal. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ομάδα της GasGas δεν θα έχει ειδική μεταχείριση από τους κανονισμούς ως νέος κατασκευαστής διότι ουσιαστικά είναι μια νέα μάρκα, αλλά με ακριβώς ίδιες μοτοσικλέτες με έναν υπάρχοντα κατασκευαστή (KTM).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Pit Beirer, Διευθυντής της GasGas Motorsports, σχολίασε: «Η GasGas είναι μια μάρκα που της αρέσει να κερδίζει. Έχει φτάσει σε απίθανο επίπεδο απόδοσης σε πρωταθλήματα όπως το MXGP, το Supercross, το Enduro και τα Rally όπου έχει κατακτήσει νίκες, πρωταθλήματα, τίτλους. Είναι μια σχετικά νέα μάρκα για εμάς και έχουμε θέσει πλέον νέους στόχους. Χάρη στους δυνατούς συνεργάτες μας, την Aspar, στην Moto3 και την Moto2, καταφέραμε οι μοτοσικλέτες της GasGas να είναι αμέσως ανταγωνιστικές και κορυφαίες στις κατηγορίες τους. Θα ήταν υπέροχο να δούμε να συμβαίνει το ίδιο και στην κορυφαία κατηγορία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Herve και την ομάδα Tech3 για την ανοιχτή προσέγγιση που έχουν και μας υποστηρίζουν σε αυτήν την αλλαγή για να γίνουν η GasGas Factory Racing Team».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης