Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι φήμες δεν άργησαν τελικά να επιβεβαιωθούν καθώς η Husqvarna σε ένα teaser βίντεο μας έδειξε για Η Husqvarna έχει ήδη αρκετά ηλεκτρικά project πάνω στα οποία δουλεύει, ακόμα και σε scooterπρώτη φορά ολοκληρωμένο το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο. Το E-Pilen παίρνει λοιπόν σάρκα και οστά έχοντας μοναδικό στυλ δανεισμένο από τη διάσημη σειρά Vitpilen και Svartpilen οι οποίες βρίσκονται στην γκάμα της Husqvarna τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα δεν απέχει πολύ από το σχέδιο μιας κανονικής Vitpilen ωστόσο αν παρατηρήσεις καλύτερα υπάρχουν τρανταχτές διαφορές. Σημαντικότερη είναι η τοποθέτηση τριών μπαταριών στη θέση του παραδοσιακού ρεζερβουάρ οι οποίες είναι αποσπώμενες. Το μοτέρ αναμένεται να έχει απόδοση 11 ίππους με την αυτονομία να αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα. Οι αναρτήσεις είναι της WP Apex, ενώ είναι βέβαιο πως θα διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας συστήματα συνδεσιμότητας με smartphone.

Η Husqvarna παρουσίασε ίσως την πιο ενδιαφέρουσα μέχρι τώρα πρόταση στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες.

Το δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών θα λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα στην αστική μετακίνηση με την ηλεκτρική μοτοσικλέτα είναι η αυτονομία, Στην παρούσα του μορφή το E-Pilen μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα Α1αλλά η Husqvarna φαίνεται να έχει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει η KTM (ιδιοκτήτης της Husqvarna) με τις Yamaha, Honda και Piaggio και αφορά ένα ενιαίο δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών, δίνει μεγάλο προβάδισμα στα εργοστάσια να αναπτύξουν γρήγορα ικανές ηλεκτρικές μοτοσικλέτες βάζοντας το θέμα της αυτονομίας των μπαταριών σε επόμενη φάση εξέλιξης.

Η E-Pilen είναι μια μοτοσικλέτα πόλης με φανταστικό σχεδιασμό, ίσως η πρώτη με το κατάλληλο παρουσιαστικό να προσελκύσει τους ανθρώπους των δύο τροχών. Για την ώρα θα αρκεστούμε στο teaser βίντεο της Husqvarna και θα περιμένουμε μερικούς μήνες ή χρόνια μέχρι να δούμε μια τέτοια μοτοσικλέτα στους δρόμους.

To teaser του E-Pilen

 

Στη θέση του ρεζερβουάρ υπάρχουν 3 αποσπώμενες μπαταρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καινούριες εικόνες του Husqvarna Norden 901

Ένωση δυνάμεων για το πρώτο ηλεκτρικό Husqvarna

Αποκαλύφθηκε το νέο Husqvarna Svartpilen 125

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης