Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι φήμες εδώ και δύο περίπου μήνες έχουν φουντώσει για το ενδεχόμενη η Yamaha να παρουσιάσει ένα νέοΈνα supersport μοντέλο με βάση το MT-07 ακούγεται δελεαστικό superport μοντέλο. Οι Ιάπωνες δεν μπορούν πλέον να κρύψουν άλλο το γεγονός ότι όντως ετοιμάζουν ένα νέο μοντέλο και έδωσαν στο κοινό ένα teaser βίντεο το οποίο ουσιαστικά προαναγγέλλει τα νέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο κυριαρχεί το λογότυπο R το οποίο είναι συνυφασμένο με τις supersport και superbike μοτοσικλέτες της φίρμας. Τα YZF-R1, R6, R3 και R125 συμπληρώνουν μια γκάμα πλούσια αλλά και πολύ δυναμική καθώς πρόκειται για κορυφαία μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες.

Κάπως έτσι μας παρουσιάζει η Yamaha το νέο μέλος της οικογένειας R.

Δεν ετοιμάζει σκληροπυρηνικό μοντέλο η Yamaha

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνο που αφήνει η Yamaha να ξεγλιστρήσει είναι το γεγονός ότι η νέα μοτοσικλέτα δε θα είναι εστιασμένη μόνο στην πίστα, αλλά θα είναι ικανή να σταθεί δυναμικά και στο δρόμο. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να δούμε μια YZF-R7 η οποία μας έχει απασχολήσει πολλές φορές τις προηγούμενες εβδομάδες.

Τα σχέδια δίνουν και παίρνουν για τη μορφή που θα έχει το νέο R7.

Πιθανότερο σενάριο το MT-07 να αποτελέσει τη βάση του μοντέλου

Η supersport μοτοσικλέτα αναμένεται να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε το Aprilia RS660 έχοντας ωςΈνα τέτοιο μοντέλο μπορεί να γίνει και πολύ προσιτό οικονομικά να το αποκτήσεις βάση τον κινητήρα του MT-07. Ο CP2 δικύλινδρος της Yamaha είναι ιδανικός για μια τέτοια μοτοσικλέτα καθώς διαθέτει καλή απόδοση σχεδόν 74 ίππων, είναι ελαφρύς και πολύ μικρός σε διαστάσεις. Επίσης, το κόστος μπορεί να κρατηθεί χαμηλά καθώς και το πλαίσιο θα είναι κοντά σε εκείνο του MT-07, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε μια πολύ διασκεδαστική, αλλά προσιτή σε τιμή μοτοσικλέτα.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε λίγες εβδομάδες ακόμα μέχρι να μάθουμε ακριβώς τι είναι αυτό που ετοιμάζει η Yamaha.

Το teaser βίντεο της Yamaha

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα Yamaha XSR που θυμίζει XT της δεκαετίας του ’80

Μόνο για την Ιαπωνία το Bolt της Yamaha

Έφτασε στη χώρα μας η ευχάριστη έκπληξη της Yamaha, το D’elight 125

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης