Είναι γεγονός! Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2020 θα γίνει στη Μεγαλόπολη!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019, 09:00
Είναι γεγονός! Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2020 θα γίνει στη Μεγαλόπολη!

Το ιδιαίτερα δραστήριο αθλητικό σωματείο «Άρης» και η ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior Motocross (ΜΧ) 2020 στον πλέον καταξιωμένο αγωνιστικό χώρο της Ελλάδας, στην πίστα της Μεγαλόπολης!

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross διοργανώνεται σε έναν μόνο αγώνα κάθε χρόνο, σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών (μέσα Ιουλίου - τέλη Αυγούστου), προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να διευκολύνεται η προσέλευση νεαρών αθλητών από όλο τον κόσμο! Σε έναν αγώνα ο οποίος αποκτά ιδιαίτερη αίγλη, αφού, εκτός του διαγωνισμού των νεαρών αθλητών σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και οι χώρες των αθλητών μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών Ομάδων τους (Junior Motocross of Nations)! Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ είναι μια σύγχρονη νεανική μοτοΟλυμπιάδα, η οποία προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές και χώρες. Στον θεσμό συμμετέχουν αθλητές ηλικίας 10-17 ετών σε 3 ηλικιακές κατηγορίες (10-12, 12-14, 13-17) και την αναπτυξιακή πορεία του αποδεικνύει το γεγονός ότι τα δύο προηγούμενα έτη συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αθλητές από 20+ χώρες κάθε χρονιά, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Με αυτά τα δεδομένα, η προβολή του θεσμού και αντίστοιχα το ενδιαφέρον του κοινού αυξάνεται όλο και περισσότερο. Η ακριβής ημερομηνία τέλεσης του πρωταθλήματος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στον Ιούνιο.

Σημαντικός αρωγός και συμπαραστάτης της προσπάθειας είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία με αρχηγό τον αποφασιστικό περιφερειάρχη της έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να είμαστε πλέον έτοιμοι να προχωρήσουμε. Να προχωρήσουμε με άνεση χρόνου, να δώσουμε προσοχή σε κάθε μικρή ή μεγάλη λεπτομέρεια, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας, ο οποίος είναι η ανάπτυξη του μοτοαθλητισμού στην Ελλάδα και παράλληλα η προβολή της χώρας μας. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του Π. Π. Junior ΜΧ στη Μεγαλόπολη, το γεγονός ότι στη χώρα μας θα έρθουν παιδιά και έφηβοι από όλα τα σημεία του ορίζοντα, παιδιά και έφηβοι που ίσως να μην έχουν ακούσει ακόμα για την Ελλάδα, την ιστορία της και την ομορφιά της, δίνει μια ιδιαίτερη, μοναδική σημασία στην εκδήλωση αυτή. Αν, δε, σκεφτεί κάποιος ότι τα παιδιά/έφηβοι θα συνοδεύονται από τις οικογένειές τους και μάλιστα σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, πολλαπλασιάζει και διευρύνει την αξία της εκδήλωσης.

Ο ΑΡΗΣ ΑΣ και η ΑΛΜΑ σας προσκαλούν και σας περιμένουν από τώρα στην παγκόσμια νεανική Μεγαλόπολη του 2020!

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019, 09:00