Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Aprilia έκανε την μεγάλη επιστροφή στις μεσαίες adventure μοτοσικλέτες στο τέλος του 2021 με την Αναμένουμε από την Aprilia μια επίσημη αγωνιστική έκδοση της Tuareg 660 ίσως το 2023.παρουσίαση της Tuareg 660. Η εντυπωσιακή μοτοσικλέτα κατασκευάστηκε γύρω από τον απίθανο δικύλινδρο κινητήρα 660 κ.εκ. τον οποίο συναντήσαμε με επιτυχία στα RS660 και Tuono 660 έχοντας κάνει στροφή προς την περιπέτεια, το ταξίδι και τις υψηλού επιπέδου δυνατότητες εκτός δρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχαμε δει τη μοτοσικλέτα στα βίντεο της Aprilia να κάνει πράγματα και θαύματα στις χωμάτινες διαδρομές, ωστόσο δεν είχαμε δει μέχρι τώρα κάποια ειδική έκδοση της μοτοσικλέτας. Η Guareschi Moto στην Ιταλία αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο με την μοτοσικλέτα με στόχο να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα MotoRally της Ιταλίας το 2022. Για να έρθει σε επίπεδο αγώνων η μοτοσικλέτα αναβαθμίστηκε σε αρκετά σημεία. Εμφανέστερη διαφορά είναι στο σύστημα εξάτμισης το οποίο είναι της Zard από τιτάνιο.

Η εξάτμιση της Zard δεσπόζει στο αγωνιστικό Tuareg 660.

Στις αναρτήσεις, η Guareschi Moto αποφάσισε να διατηρήσει το εμπρός πιρούνι και να αλλάξει το πίσω αμορτισέρ με ένα αγωνιστικού τύπου της Andreani. Στο ανεστραμμένο πιρούνι των 43mm εμπρός υπήρξε παρέμβαση στα ελατήρια τα οποία είναι επίσης της Andreani, ενώ από την Acerbis προέρχονται οι προστατευτικές χούφτες και από την ProGrip τα grip στο τιμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μοτοσικλέτα έχει τοποθετηθεί και Road Book για extreme διαδρομές Rally.

Μικρές επεμβάσεις στον κινητήρα

Εκείνο που παραμένει αδιευκρίνιστο είναι αν η εταιρεία έχει επέμβει στον κινητήρα και τα ηλεκτρονικά. Στην έκδοση παραγωγής το Tuareg αποδίδει 80 ίππους και 70Nm ροπής με τον κινητήρα να συνοδεύεται από πλούσια ηλεκτρονικά όπως ρυθμιζόμενο traction control, ρυθμιζόμενο ABS και πολλαπλές επιλογές οδήγησης. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 187 κιλά και σίγουρα στην αγωνιστική αυτή έκδοση θα έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ το ρεζερβουάρ παραμένει στα 18 λίτρα.

Το νέο Tuareg 660 μπορείτε να το βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Aprilia στην τιμή των 12.190€.

Η σέλα έχει παραμείνει η γνήσια της Aprilia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί το Aprilia Tuono 660 να φορέσει τη βαριά φανέλα της θρυλικής ιταλικής βροντής;

Με ποιόν τρόπο θα παραγγείλετε το νέο Aprilia Tuareg 660

Η Aprilia μας παρουσιάζει τη φιλοσοφία πίσω από το Tuareg

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης