Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ζητάω πολλά, αλλά ίσως κάποιοι να θυμάστε ότι το 2019 η Aston Martin είχε παρουσιάσει την πρώτη και Η τιμή της AMB 001 έχει οριστεί στα 108.000€!μοναδική της μοτοσικλέτα. Στην EICMA του 2019 η βρετανική φίρμα είχε δείξει στον κόσμο την AMB 001 ένα πρωτότυπο superbike το οποίο εκείνη την εποχή κανείς δεν πίστευε ότι θα βγει στην παραγωγή και θα παραμείνει ως ένα ακόμα πρωτότυπο που θα κλειδωθεί στο χρονοντούλαπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aston Martin παρόλα αυτά έρχεται να μας διαψεύσει καθώς είναι έτοιμη να παραδώσει τα πρώτα – και μοναδικά – δέκα μοντέλα της AMB 001. Η μοτοσικλέτα κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Brough Superior και στόχος των σχεδιαστών ήταν να μη μοιάζει με τίποτα από ότι έχουμε συνηθίσει στους δύο τροχούς.

Carbon, δέρμα και κορυφαία υλικά παντού.

Μόλις 3 από τις 10 πρώτες έχουν παραδοθεί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με έναν δικύλινδρο κινητήρα 997 κ.εκ. V88 ο οποίος με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 180 ίππους. Συνοδεύεται από 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και συμπλέκτη της APTC, ενώ η εξάτμιση είναι κατασκευασμένη από την Inconel. Το πλαίσιο είναι χειροποίητο με τεχνολογία CNC, ενώ το υποπλαίσιο είναι από ανθρακονήματα και κομμάτια τιτανίου. Οι τροχοί είναι από αλουμίνιο, ενώ τα φρένα είναι αγωνιστικού τύπου. Το βάρος της μοτοσικλέτας έχει περιοριστεί στα 180 κιλά!

Το τούρμπο δεσπόζει στο πλαϊνό μέρος του κινητήρα.

Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι υψηλού επιπέδου με ανθρακονήματα σε πολλά σημεία και χρήση δέρματος στο τιμόνι, το ρεζερβουάρ και τη σέλα. Ο Thierry Henriette, Πρόεδρος της Brough Superior δήλωσε: «Πετύχαμε τελικά τον στόχο μας όσον αφορά την απόδοση. Η AMB 001 είναι μια μοτοσικλέτα με έναν χαρακτηριστικό σφύριγμα του τούρμπο το οποίο συνοδεύει τον μοναδικό σχεδιασμό της».

Το βίντεο από τις περσινές δοκιμές του ΑΜΒ 001

 

Η λεπτομέρειες είναι μοναδικές στην AMB001.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης