Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Fabio Quartararo αρχίζει να δημιουργεί τη δική του παράδοση στην πίστα της Jerez καθώς κατάφερε γιαXτίζει τη δική του παράδοση στη Jerez ο Quartararo 4η φορά στην καριέρα του να κατακτήσει την pole position στην Ισπανική πίστα. Ο Γάλλος της εργοστασιακή Yamaha σημείωσε χρόνο 1:36.755 στην τελευταία του προσπάθεια στο Q2 σκαρφαλώνοντας στην κορυφή και φυσικά είναι στην ιδανική θέση για μια ακόμα νίκη φέτος. Ο Quartararo είναι ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία που παίρνει 4 συνεχόμενες pole position στη Jerez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη δεύτερη θέση του grid θα εκκινήσει τον αγώνα ο Franco Morbidelli με την Petronas Yamaha, ενώ δίπλα του κλείνει την πρώτη σειρά ο Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati. Και οι δύο αναβάτες προκρίθηκαν στο Q2 από το Q1 και όχι από τις ελεύθερες δοκιμές.

Ταχύτερη Honda εκείνη του Takaaki Nakagami με την LCR Honda.

Εξαιρετικός Nakagami, προβλήματα για Marquez και Rossi

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη 4η θέση έμεινε τελικά ο Pecco Bagnaia με την Ducati ο οποίος είχε δείξει καλό ρυθμό όλο το τριήμερο, ενώ εξαιρετική δουλειά έκαναν οι Nakagami (Honda) και Zarco (Ducati) οι οποίοι συμπλήρωσαν τη δεύτερη σειρά. Στη 3η σειρά του grid βρέθηκαν οι Vinales (Yamaha), Aleix Espargaro (Aprilia) και Alex Rins (Suzuki) με τη δεκάδα να συμπληρώνει ο Joan Mir.

Ο Marc Marquez είχε κάποιες δύσκολες στιγμές με πτώση στο FP3 και ένα φοβερό σώσιμο στις κατατακτήριες μένοντας στη 14η θέση, ενώ ο Valentino Rossi θα εκκινήσει τον αγώνα από τη 17η θέση.

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα Jerez κατατακτήριες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Ισπανίας: Προβλέψεις από το GP της Jerez

Λύγισε ο πρωταθλητής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης