Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Η τεράστια φετινή καλοκαιρινή διακοπή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP έφτασε στο τέλος της καιΠρώτος στη βαθμολογία είναι ο Quartararo με 21 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Aleix Espargaro. πλέον όλοι επιστρέφουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Ο 13ος γύρος του φετινού πρωταθλήματος πραγματοποιείται στην πίστα του Silverstone στη Μεγάλη Βρετανία το τριήμερο 5-7 Αυγούστου και όλοι θα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους προς δύο κατευθύνσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μία είναι προς τη μεριά του Fabio Quartararo. Ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο ο τελευταίος αγώνας στο Assen ήταν καταστροφικός. Εκτός από το γεγονός ότι εγκατέλειψε μετά από πτώση, παρέσυρε μαζί του και τον Aleix Espargaro. Οι Αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι η κίνηση που έκανε ο πρωταθλητής ήταν αντικανονική με αποτέλεσμα να τον τιμωρήσουν με ποινή μεγάλου γύρου (Long Lap Penalty) στον αγώνα του Silverstone. Ο Quartararo ξεκινάει το Grand Prix λοιπόν με μειονέκτημα, ωστόσο δεν πρέπει να τον ξεγράψουμε διότι είναι πάντα πολύ δυνατός στη Μεγάλη Βρετανία.

Η δεύτερη μεριά που θα υπάρχει ενδιαφέρον είναι στο μεταγραφικό μέτωπο. Στη διάρκεια της καλοκαιρινήςΟ Andrea Dovizioso ανακοίνωσε πως σταματάει την καριέρα του στον αγώνα του Misano τον Σεπτέμβριο. διακοπής δεν είχαμε ιδιαίτερη δράση και οι ανακοινώσεις περιορίστηκαν στο να μάθουμε ότι ο Alex Marquez θα μετακομίσει από την LCR Honda στην Gresini Ducati, δίπλα στον Fabio Di Giannantonio. Παράλληλα, υπήρξε και η ανακοίνωση της πρόσληψης για το 2023 του Alex Rins από την LCR Honda με εργοστασιακό συμβόλαιο. Στο Silverstone αναμένουμε και άλλες ανακοινώσεις, όπως τους αναβάτες της δορυφορικής ομάδας RNF Aprilia με έντονη φημολογία για τον Miguel Oliveira να καταλήγει εκεί ή όπως το ποιος τελικά θα είναι ο δεύτερος αναβάτης της εργοστασιακής Ducati – Enea Bastianini ή Jorge Martin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβλέψεις για το GP στο Silverstone

Τα πράγματα έχουν γίνει περίπλοκα από τη στιγμή που ο Quartararo ξεκινάει το GP με ποινή. Σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, αλλά τώρα το έργο του θα είναι πιο δύσκολο. Το βάθρο είναι σίγουρα πολύ εφικτό, ενώ δεν αποκλείεται και η νίκη. Μέσα στη μάχη της νίκης θα είναι οι αναβάτες της Aprilia, Aleix Espargaro και Mverick Vinales, με τον Espargaro να πετυχαίνει στο Silverstone πέρυσι το πρώτο βάθρο για το ιταλικό εργοστάσιο.

Φορμαρισμένος είναι και ο Pecco Bagnaia ο οποίος θα είναι μέσα στους διεκδικητές της νίκης, ενώ αουτσάιντερ, αλλά πάντα επικίνδυνοι είναι οι Enea Bastianini και Alex Rins. Για το βάθρο, οι αναβάτες της Suzuki έχουν καλές πιθανότητες, το ίδιο και ο Johann Zarco, ενώ δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν δούμε τους αναβάτες της VR46, Luca Marini και Marco Bezzecchi να πρωταγωνιστούν.

Πρόγραμμα GP Silverstone

Παρασκευή 5 Αυγούστου

11:55 Ελεύθερες Δοκιμές 1
16:10 Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 6 Αυγούστου

11:55 Ελεύθερες Δοκιμές 3
15:30 Ελεύθερες Δοκιμές 4
17:10 Κατατακτήριες Q1
17:35 Κατατακτήριες Q2

Κυριακή 7 Αυγούστου

13:20 Αγώνας Moto3
15:00 Αγώνας MotoGP
16:30 Αγώνας Moto2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης