Με μια 40λεπτη καθυστέρηση, λόγω της βροχής που άρχισε να πέφτει με το τέλος του Αγώνα της Moto2, ξεκίνησε ο Αγώνας της μεγάλης κατηγορίας.

Στο τέλος του, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Marc Marquez, που έγινε ο 4ος μόλις οδηγός στην ιστορία του Πρωταθλήματος που φτάνει τις 50 νίκες στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ισπανός, μετά το αλαλούμ που έφερε η βροχή, πήρε θέση στο σχηματισμό εκκίνησης με σκληρό ελαστικό μπροστά και μαλακό πίσω. Όλες σχεδόν οι Honda, πλην του Stefan Bradl, έκαναν την ίδια επιλογή, ενώ οι περισσότεροι βγήκαν με μεσαία γόμα μπροστά και μαλακή πίσω. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Andrea Dovizioso, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Marquez και στο σημερινό Αγώνα, που έβαλε τις μεσαίες γόμες μπροστά/πίσω που είχε δοκιμάσει και στο ζέσταμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερεις οδηγοί ξεχώρισαν από την αρχή του Αγώνα, με τον Marquez μπροστά από τον Dovizioso, ενώ από κοντά τους έμεναν και οι Rins-Miller. Οι τέσσερείς τους έκαναν καλούς χρόνους μπροστά, αλλά μαζί τους θα μπορούσαν να είναι και οδηγοί όπως ο Crutchlow, ο Rossi ή και ο Quartararo. Οι τρεις τους ήταν γρήγοροι και είχαν καλό ρυθμό, αλλά το ότι ξεκίνησαν από αρκετά πιο πίσω – σε μια πίστα που δεν είναι εύκολο να προσπεράσεις – τους στοίχισε. Μπροστά, στο δεύτερο μισό του Αγώνα οι Marquez και Dovizioso είχαν ξεφύγει από τους άλλους δυο. Περίπου 9 γύρους πριν το τέλος ο Marquez αποφάσισε να πιέσει. Ήρθε ένα γλίστρημα και παραλίγο να πέσει, αλλά έκανε 2-3 συνεχόμενους γρήγορους γύρους και ανέβασε τη διαφορά του από τον Dovi, πιέζοντας περισσότερο στα φρένα από τον αντίπαλό του. Ο Andrea, παρά τη μεσαία γόμα πίσω, δεν κατάφερε να πλησιάσει άλλο και συμβιβάστηκε με τη 2η θέση, πίσω από τον Marc που έφτασε τις 6 νίκες φέτος! Με αυτή τη νέα του επιτυχία, ο Marquez μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά του από τον Dovizioso που κέρδιζε τον Αγώνα του 2018 στο Brno. Έτσι, η μεταξύ τους διαφορά έφτασε τους 63 βαθμούς με τον Αγώνα στην Αυστρία να ακολουθεί το επόμενο Σ/Κ, σε μια πίστα που η Ducati είναι αήττητη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωραία ήταν, στο τέλος, η μάχη για την τρίτη θέση την οποία κέρδισε ο Jack  Miller – που και αυτός είχε το σκληρό μπροστά – από τον Alex Rins. Η μάχη τους κρίθηκε στο τέλος, με τον Rins να έχει πολλά γλιστρήματα και τον Miller να παίρνει το χρόνο του για να του επιτεθεί αργότερα. Μια εξαιρετική 5η θέση πήρε ο Pol Espargaro για χάρη της ΚΤΜ, που είδε τον Zarco (που ξεκινούσε από την πρώτη σειρά) να μπλέκεται σ’ ένα περιστατικό με τους Mir-Morbidelli στην αρχή του Αγώνα και να χάνει έδαφος.

Ο Crutchlow τερμάτισε 5ος με τους Rossi και Quartararo να ακολουθούν μπροστά από έναν απογοητευμένο Danilo Petrucci που έμεινε μόλις στην 8η θέση. Ο Nakagami κράτησε πίσω του τον πολύ επιθετικό Maverick Vinales, ο οποίος στο τέλος δεν είχε άλλο λάστιχο. Ο Ισπανός έκανε κάκιστη εκκίνηση, ένα πρόβλημα που είχε στο παρελθόν και το οποίο πίστεψε ότι έχει λυθεί, αλλά σήμερα έκανε πραγματικά πολύ άσχημη εκκίνηση.

Πηγή: Motograndprix.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης