του Νίκου Βιτσιλάκη

Η συνεργασία μεταξύ της MV Agusta και της Pirelli συνεχίζεται και νέος καρπός αυτής αποτελεί ένα special μοντέλο της οικογένειας Dragster.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι δύο επώνυμες ιταλικές εταιρίες αποφάσισαν πέρυσι να ενώσουν τις δυνάμεις τους, κοινώς όλες οι μοτοσυκλέτες της Αgusta να χρησιμοποιούν ελαστικά της Pirelli, ορισμένες φορές μάλιστα ειδικά σχεδιασμένα για κάποια «σπέσιαλ» μοντέλα. Το 2017 η συνεργασία εξέλιξης αφορούσε στο μοντέλο Brutale 800 RR και για φέτος το βήμα παραπάνω αφορά στο πλέον αγριεμένο –το λέει και το όνομά του- Dragster 800 RR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμφότερα χρησιμοποιούν έναν τρικύλινδρο σε σειρά κινητήρα απόδοσης 140Hp, πλην όμως κάποια εξωτικά συστατικά είναι υπεύθυνα για τη σημαντική μείωση του βάρους στο νέο Dragster (168Kg έναντι 175). Βαμμένο «πολεμικά», το νέο μοντέλο της κοινοπραξίας παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο Monte Carlo, κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος εκ μέρους της Pirelli του νέου της ελαστικού P Zero.

Στιλιστικά μιλώντας, το τμήμα σχεδιασμού της Pirelli έβαλε την υπογραφή του σε διάφορα σημεία της μοτοσυκλέτας, περισσότερο για να θυμίζει τη συνεργασία παρά για καλλωπιστικούς λόγους. Γιατί ποιος θα βρεθεί να υποστηρίξει ότι έχοντας δώσει ένα τσουβάλι ευρώ, που υπολογίζονται σε αρκετά παραπάνω από τα 20.000, θα αισθάνεται περήφανος που η μοτοσυκλέτα του θα δείχνει σαν διαφήμιση ελαστικών (της Pirelli στη συγκεκριμένη περίπτωση). Εκτός αν μας κρύβουν κάποιο μυστικό, που να έχει σχέση με κρυφές σημαντικές βελτιώσεις στο περιορισμένης –ως είθισται- παραγωγής Dragster RR Pirelli. Σε λίγες μέρες που θα βγουν στον αέρα τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά θα μάθουμε..

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης