Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι τελευταίοι μήνες για τον Danilo Petrucci, μπορεί να πει με ασφάλεια κάποιος ότι ήταν έντονοι. Μετά το Ο Petrucci θα αντικαταστήσει τον Loris Baz στην Ducati.τέλος της χρονιάς MotoGP με την ομάδα Tech3 KTM, ο Ιταλός αναβάτης αποχαιρέτησε μετά από 10 χρόνια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP και πήρε την απόφαση να αγωνιστεί στο σκληρό Ράλι Ντακάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την KTM, ο Ιταλός έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον σκληρό αγώνα της Σαουδικής Αραβίας και συνοδεύτηκε από μια νίκη σε ειδική διαδρομή! Το τέλος του Dakar βρήκε τον Petrucci γεμάτο με εμπειρίες και με ένα συμβόλαιο για το πρωτάθλημα Superbike της Αμερικής! Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Petrucci τον φέρνει στις ΗΠΑ όπου θα οδηγήσει μια Ducati Panigale V4R με την ομάδα της Dark Horse HSBK.

Η νίκη στο Mugello το 2019 ήταν σίγουρα η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Ιταλού.

Στο δρόμο που χάραξε ο Loris Baz

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα από την Καλιφόρνια έχει την επίσημη υποστήριξη της Ducati κάτι που σημαίνει ότι η αγωνιστική H σχέση του με την Ducati ήταν πάντα καλή ακόμα και όταν αντικαταστάθηκε από τον Jack Miller στο MotoGP.Panigale θα είναι εργοστασιακά προετοιμασμένη για τον Ιταλό αναβάτη. Ο Petrucci θα πάρει τη θέση του Loriz Baz ο οποίος θα επιστρέψει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike με την BMW.

“Έχω την ευκαιρία να ζήσω εκτός Ιταλίας και να οδηγώ μοτοσικλέτες”, είπε ο Ιταλός αναβάτης. “Πάντα μου άρεσε η Αμερική, μου αρέσει ο τρόπος ζωής. Κάθε χειμώνα πηγαίνω στην Καλιφόρνια, νοικιάζω μοτοσικλέτα και οδηγών ανάμεσα στο Los Angeles και το San Diego. Έχω και φίλους εκεί όπως ο Giacomo Redondi ο οποίος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα cross-country στις ΗΠΑ”.

Ο Petrucci πάντως δεν είναι ο πρώτος αναβάτης από το MotoGP που μετακομίζει στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Superbike. Τρανό παράδειγμα των τελευταίων ετών ήταν ο Toni Elias, ενώ έχουν αγωνιστεί επίσης ο Hector Barbera και ο Loris Baz.

Οι καλύτερες στιγμές του Petrucci στο MotoGP.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβλήθηκε η παρουσίαση της αγωνιστικής ομάδας MotoGP της Ducati

Ο Jorge Martin «στύβει» την Ducati Panigale V4S σε προπόνηση

Ράλι Ντακάρ 2022, 5η Ε.Δ.: Πρώτη νίκη για τον Danilo Petrucci

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης