Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η BP, κολοσσός στον τομέα της ενέργειας και το Piaggio Grοup, πρωτοπόρο στον τομέα της αστικής Η Piaggio έχει ήδη συνεργασία με τις Honda, Yamaha και KTM στην ανάπτυξη κοινής τεχνολογίας στις ανταλλακτικές μπαταρίες.μετακίνησης υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης με το οποίο ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναπτύξουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, όπως φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, ανταλλαγή μπαταριών, σταθμούς φόρτισης και μίσθωση οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Όμιλος Piaggio έχει την τεχνογνωσία να προχωρήσει σε εκτεταμένη παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων κάτι που σε συνεργασία με τις υποδομές της BP θα είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες ζήτησης σε μεγάλες αγορές ανά τον κόσμο. Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών πελατών οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο μετακίνησής τους. Υπολογίζεται μάλιστα ότι έως το 2040, οι πωλήσεις αυτών των ηλεκτρικών οχημάτων ενδέχεται να ξεπεράσουν το 80% και ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων δύο και τριών τροχών σε όλο τον πλανήτη, να τριπλασιαστεί στις 750 εκατομμύρια μονάδες!

Το ηλεκτρικό APE της Piaggio είναι από τα σημαντικά οχήματα στις χώρες της Ασίας.

Στην Ινδία θα γίνει η έναρξη της συνεργασίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασικός στόχος είναι επίσης να αναπτυχθούν ολοκληρωμένες υπηρεσίες όπως η μίσθωση οχημάτων, το σχέδιο “Battery as a Service” και το σχέδιο “Vehicle as a Service“, που θα καλύπτει τη μίσθωση, την επισκευή, τη διαχείριση και τη διαχείριση της ενέργειας των οχημάτων. Η πρώτη εφαρμογή θα γίνει στην Ινδία μέσω της θυγατρικής εταιρείας Jio-BP η οποία θα δώσει λύσεις στα θέματα της φόρτισης και της ανταλλαγής μπαταριών. Η συμφωνία περιλαμβάνει μοτοσικλέτες, σκούτερ και ελαφριά επαγγελματικά οχήματα τα οποία σήμερα γνωρίζουν τεράστια άνθιση στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων ανά τον κόσμο.

Οι δύο πλευρές θέλουν μέχρι το 2030 να έχουν δημιουργήσει 70.000 σημεία φόρτισης, ενώ ότι συμβεί στην Ινδία θα επεκταθεί στην Κίνα, την Ινδονησία, το Βιετνάμ και φυσικά την Ευρώπη. Η Piaggio θεωρεί, τέλος, τη δυνατότητα συνδυασμού ρομποτικής και λογισμικού, ως το κλειδί για τη βελτίωση των μελλοντικών
συστημάτων αστικής μετακίνησης.

Η παρουσίαση του ηλεκτρικού APE στην Ινδία το 2019.

 

Η Vespa Elettrica και το Piaggio One έχουν βάλει την ηλεκτροκίνηση στην γκάμα της ιταλικής φίρμας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης