Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Benelli βρίσκεται σε πορεία τρομερής ανάπτυξης παρουσιάζοντας νέες προτάσεις σε πολλές κατηγορίες.Η πλατφόρμα του νέου κινητήρα προορίζεται για νέα μοντέλα της Benelli. Είδαμε στην EICMA την παρουσίαση του κορυφαίου της TRK800 στην κατηγορία των adventure μοτοσικλετών και τον ερχομό του Leoncino 800 Trail στα scrambler, ενώ στις μικρές μοτοσικλέτες πόλης, αιχμή του δόρατος ήταν το Leoncino 125.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σύμμαχο την πολύ δυναμική QJMotor στην Κίνα, η Benelli ετοιμάζει ακόμα περισσότερα πράγματα για το άμεσο μέλλον. Απόδειξη είναι τα νέα σχέδια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο τα οποία έχουν να κάνουν με έναν εντελώς καινούριο κινητήρα. Το μηχανικό σύνολο είναι δικύλινδρο σε σειρά με χωρητικότητα περίπου 900 κ.εκ. και μοιάζει πάρα πολύ με τον LC8c της KTM. Το συγκεκριμένο σύνολο δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει η QJMotor καθώς έχει πάρει τα δικαιώματα χρήσης του η CFMoto, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους Κινέζους να κατασκευάσουν το δικό τους σύνολο.

Αυτό είναι το σχέδιο του νέου κινητήρα QJ288MW.

Το νέο μηχανικό σύνολο προορίζεται για τους κανονισμούς Euro5+

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική λεπτομέρεια του νέου κινητήρα είναι πως πάνω στο καπάκι της κεφαλής είναι χαραγμένο τοΤο 2002 έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή του το μοντέλο TNT, τότε με τρικύλινδρο κινητήρα! λογότυπο “TNT”, κάτι που σημαίνει ότι προορίζεται, σε πρώτη φάση, για ένα νέο σπορ μοντέλο στην γκάμα της Benelli. Αν όντως όλα τα παραπάνω ισχύουν τότε θα πρέπει να αναμένουμε μέχρι το τέλος του 2022 ένα νέο γυμνό streetfighter από την Benelli με δικύλινδρο κινητήρα περίπου 900 κ.εκ. ο οποίος θα έχει απόδοση κοντά στους 100 ίππους.

Δεν αποκλείεται επίσης το σύνολο να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα, όπως για παράδειγμα ένα sport touring ή ένα supersport μοντέλο από την ιταλική φίρμα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για την ώρα είναι υπομονή καθώς τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Βίντεο με τα νέα μοντέλα της Benelli στην EICMA.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Benelli Leoncino 800 Trail αποκτά εκτός δρόμου δυνατότητες

Τρία σπάνια αγωνιστικά μοντέλα στο Benelli Week 2021

Η Benelli επιστρέφει δυναμικά στα μικρά adventure μοντέλα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης