Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Harley Davidson, πριν την μεγάλη αλλαγή στο διοικητικό της συμβούλιο, τότε που Πρόεδρος ήταν ο Matt Levatich, είχε ανακοινώσει τη συνεργασία της με την κινεζική QJMotor για την κατασκευή μεσαίων και μικρών cruiser για τις αγορές της Ασίας. Στις αρχές του 2020 είχαν διαρρεύσει κατασκοπευτικές εικόνες για το πρώτο πρωτότυπο μοντέλο της Harley Davidson σε συνεργασία με την QJMotor που ονομάστηκε 338R, ωστόσο από τότε δεν είχε εξελίξεις πάνω στο θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η εικόνα από τη δυναμομέτρηση του νέου Harley.

Έντονες επιρροές από το Benelli Leoncino

Η μεγάλη αναδιάρθρωση στην αμερικανική φίρμα έφερε τον Jochen Zeitz στο τιμόνι της εταιρείας ο οποίος Η Harley Davidson δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από τους φόρους που επιβλήθηκαν στα μοντέλα της στην Ευρώπη και τώρα έχει στρέψει το βλέμμα τις σε άλλες αγορές.αποφάσισε να κοιτάξει πρώτα να επαναφέρει τη μάρκα στο status που είχε στο παρελθόν και έπειτα να κοιτάξει άλλες δραστηριότητας. Αφού λοιπόν η Harley Davidson πάτησε ξανά δυνατά στα πόδια της, φαίνεται πως έχει ξεκινήσει να κοιτάζει και τα άλλα της project και ένα από αυτά είναι η συνεργασία με την QJMotor. Σε πρόσφατες κατασκοπευτικές εικόνες που διέρρευσαν εμφανίζεται ένα νέο roadster μοντέλο με το λογότυπο της εταιρείας στο ρεζερβουάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο μοντέλο σχεδιαστικά παραπέμπει στο Benelli Leoncino και πιθανότατα χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο κινητήρα των 500 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 47 ίππους και ακολουθεί τις προδιαγραφές για άδεια οδήγησης Α2. Από την εικόνα επίσημα φαίνεται πως το πλαίσιο είναι σωληνωτό και το πιρούνι εμπρός ανεστραμμένο, ενώ η μοτοσικλέτα δεν είναι cruiser αλλά γυμνό ρετρό roadster. Η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με το Leoncino είναι στο εμπρός φωτιστικό σώμα το οποίο είναι στρογγυλό και στο ελαφρώς διαφορετικό σχήμα στο ρεζερβουάρ.

Αυτό είναι το Benelli Leoncino 500.

Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα δούμε ολοκληρωμένο το νέο αυτό μοντέλο, ωστόσο όπως δείχνουν τα πράγματα είμαστε κοντά. Αυτό που μένει είναι να ξεκαθαριστεί για ποια αγορά προορίζεται το συγκεκριμένο μοντέλο της Harley Davidson. Σίγουρα η αγορά της Ασίας είναι ο βασικός στόχος, ωστόσο με την συνεργασία της Benelli είναι ανοιχτός ο «δρόμος» προς την Ευρώπη.

Το πρωτότυπο 338R.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Benelli ετοιμάζει σπορ μοντέλο με 400άρι κινητήρα

Τρία χρόνια εγγύηση για όλα τα μοντέλα Benelli

Το Benelli Leoncino 800 Trail αποκτά εκτός δρόμου δυνατότητες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης