Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ίσως, ο πιο οικονομικός τρόπος να μετατρέψεις το ποδήλατό σου σε ηλεκτρικό είναι με ένα έτοιμο κιτ Μην πετάξεις το παλιό σου ποδήλατο, μπορείς να το κάνεις ηλεκτρικό!μετατροπής. Η Swytch Universal προσφέρει αυτήν τη στιγμή το πιο ελαφρύ και μικρό σε διαστάσεις
κιτ μετατροπής το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα ποδήλατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία από τη Βρετανία η οποία ιδρύθηκε το 2017, προσπάθησε να κατασκευάσει το πιο ελαφρύ και εύκολο στην τοποθέτηση σύστημα για το μεγαλύτερο δυνατό εύρος ποδηλάτων.

Το ηλεκτρικό μοτέρ είναι τοποθετημένο στον εμπρός τροχό

Η μπαταρία του συστήματος είναι 2,1 κιλά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημά της διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 250W το οποίο τοποθετείται στο κέντρο του εμπρός τροχού, ηΗ μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει το ποδήλατο είναι 30Km/h μπαταρία (252Wh) εφαρμόζεται στο τιμόνι, το ίδιο και το χειριστήριο, ενώ τοποθετείται ένας αισθητήρας στην πεταλιέρα προκειμένου να ενεργοποιείται το σύστημα όταν ο αναβάτης αρχίζει να κινείται.
Υπάρχει διαθέσιμο και γκάζι για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στον έλεγχο. Η μπαταρία έχει ενσωματωμένο φανάρι και οθόνη με πληροφορίες, ενώ το βάρος όλου του συστήματος είναι μόλις 4,45 κιλά!

Ο αισθητήρας ο οποίος ενεργοποιεί το σύστημα όταν αρχίσεις να κάνεις πετάλι

Το χαμηλό βάρος είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του συστήματος

Εκεί που το συγκεκριμένο σύστημα της Swytch κερδίζει είναι το εύρος των ποδηλάτων στο οποίο μπορεί να εφαρμοστεί. Στην πραγματικότητα ο μοναδικός περιορισμός που βάζει η εταιρεία είναι στον εμπρός τροχό το φρένα είναι τύπου “κόντρας” κάτι πραγματικά πολύ σπάνιο. Η τιμή του συστήματος είναι 950€ στην έκδοση ECO και 1.200€ στην έκδοση Pro.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρώτο ποδήλατο με χρηματοδότηση από το κοινό

Το ποδήλατο των 10.000€ της Stromer

Το ηλεκτρικό ποδήλατο της Mercedes-Benz EQ Formula E

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης