Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η BMW παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες το καινούριο της ηλεκτρικό scooter CE 04 το οποίο εκτός απόΤο χρώμα των ανακλαστικών αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης εντυπωσιακό σε σχεδιασμό, διαθέτει πολλές τεχνολογικές καινοτομίες. Μαζί όμως με το scooter παρατηρήσαμε και το έμμεσο λανσάρισμα του εκπληκτικού jacket της φίρμας το οποίο εξέλιξε παράλληλα με το scooter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο jacket εμφανίζεται στις επίσημες φωτογραφίες και βίντεο να “επικοινωνεί” με το scooter δίνοντας εντολές διαφόρων ειδών. Ο τρόπος που φαίνεται να δίνονται οι εντολές είναι μέσω ενός συστήματος αφής από το μανίκι του jacket. Δεν είναι ξεκάθαρο το πόσες και ποιες εντολές μπορεί να δώσει ο αναβάτης, αλλά όπως και να έχει είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος ελέγχου των λειτουργιών της μοτοσικλέτας.

Από το μανίκι δίνονται εντολές όπως διαχείριση κλήσεων, μηνυμάτων, ενεργοποίησης του scooter και πολλά άλλα.

Οι δυνατότητες που δίνει το jacket είναι ατελείωτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το jacket είχε ονομαστεί στην πρώτη φάση εξέλιξής του Tokyo Connect GTX. Για να λειτουργήσει Στην περίπτωση του CE04 η τεράστια οθόνη των 10,25 ιντσών θα ελέγχεται από το jacketχρησιμοποιεί ενσωματωμένο σύστημα μπαταρίας από το οποίο μπορείς να φορτίσεις και το smartphone σου και μάλιστα ασύρματα. Διαθέτει σύστημα φωτισμού για να σε αναγνωρίζουν οι άλλοι οδηγοί, ενώ είναι αδιευκρίνιστο ακόμα αν προσφέρει σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας του σώματος του αναβάτη.

Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι κορυφαία με Gore-Tex Pro. Είναι αντιανεμικό και αδιάβροχο, ενώ υπάρχει και αποσπώμενο εσωτερικό για να ανταπεξέλθει στις υψηλότερες θερμοκρασίες. Στο κομμάτι της προστασίας προσφέρει NP Flex προστατευτικά στους αγκώνες και στους ώμους, ενώ διαθέτει και αποσπώμενο προστατευτικό πλάτης. Στη Βρετανία η τιμή του jacket είναι 760€, αλλά ακόμα δε γνωρίζουμε τη διαθεσιμότητά του.

Για την ώρα το μοναδικό χρώμα που διατίθεται το jacket είναι το Night Blue.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αθόρυβη επανάσταση από την BMW ονομάζεται CE 04

Χρωματικές ανανεώσεις για πολλά μοντέλα της BMW

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης