Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πίσω στο 2001 η Yamaha αποφάσισε να κατασκευάσει ένα μοντέλο το οποίο έμελλε να αλλάξει για πάντα Επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του πρώτου TMAX ήταν ο Teshiyuki Suzuki!την κατηγορία των scooter. Παρουσίασε το TMAX, ένα τολμηρό σχέδιο το οποίο έφερε πολλές καινοτομίες και έδινε στο κοινό μια νέα φιλοσοφία την οποία δεν είχε συναντήσει μέχρι τότε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουν περάσει 20 χρόνια από εκείνη τη χρονιά και το TMAX πλέον αποτελεί την κορωνίδα της κατηγορίας που εκείνο δημιούργησε. Τα maxi-scooter αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της αγοράς και το μοντέλο της Yamaha παραμένει στην κορυφή χάρη στα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά το TMAX ήταν εκείνο που ένωσε δύο κόσμους, εκείνον της μοτοσικλέτας και εκείνον του scooter, με όπλο τη ριζοσπαστικότητά του.

Από εδώ ξεκίνησαν όλα… από το TMAX 500 του 2001 σε χρώμα κίτρινο!

Η Yamaha έχει δημιουργήσει 10 ειδικές εκδόσεις του TMAX από το 2001 μέχρι σήμερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha, για να τιμήσει το σπουδαίο μοντέλο της δημιούργησε φέτος μια ειδική έκδοση 20th Anniversary Στην Ευρώπη το TMAX έχει πουλήσει σχεδόν 300.000 μοντέλα!Edition η οποία εξαντλήθηκε μέσα σε μόλις λίγες ημέρες. Τώρα, δημιούργησε και μια νέα ιστοσελίδα αφιερωμένη στο TMAX στην οποία μπορείτε να απολαύσετε την πορεία του μοντέλου στο πέρασμα των χρόνων, τη φιλοσοφία του και τις ειδικές εκδόσεις που μέχρι τώρα έχουν βγει.

Το TMAX του 2021 διαθέτει κινητήρα Euro5 δικύλινδρο σε σειρά 562 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 47 ίππους και 55,7Nm ροπής. Διαθέτει εξαιρετικό πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων όπως teaction control, cruise control, επιλογές οδήγησης, ενώ στον εξοπλισμό έχει περάσει στο επίπεδο του premium με TFT οθόνη πληροφοριών, ηλεκτρική ζελατίνα, LED φωτιστικά σώματα, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και θερμαινόμενη σέλα! Φήμες πάντως θέλουν το μοντέλο να αλλάζει ριζικά το 2023 και να αποκτά διαφορετικές εκδόσεις scrambler και adventure.

Περιηγηθείτε στον κόσμο του Yamaha TMAX ΕΔΩ.

Όλα τα μοντέλα TMAX...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα βήμα πιο κοντά στο R9 από τη Yamaha

Τελικά… όλοι οδηγούν Yamaha!

Sold out το επετειακό Yamaha T-MAX στην Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης