Η εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τις καλές ιδέες και τον ερχομό των ηλεκτρικών δίτροχων έκανε δυνατή τη δημιουργία ενός “σπαστού” scooter, που καταλαμβάνει λίγο χώρο όταν αποθηκεύεται!

Η Rolls Royce των ηλεκτρικών scooter ονομάζεται Ujet και κατασκευάζεται στο Λουξεμβούργο. Στόχος του είναι ο ..χώρος, ένα πρόβλημα που εντείνεται ολοένα και περισσότερο, ειδικά στις μεγαλουπόλεις του κόσμου, όπου ο πληθυσμός αυξάνεται διαρκώς και συστηματικά. Με τον ίδιο ρυθμό αυξάνεται και η μαζικότητα των μετακινήσεων στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αν συνδυάσεις αυτά τα δυο, έχεις στα χέρια σου ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα. Μια από τις λύσεις στην ατομική μετακίνηση είναι τα ηλεκτρικά scooter. Όσο για το συγκεκριμένο, είναι και ηλεκτρικό και αναδιπλούμενο, κάτι που σημαίνει πως το μεταφέρεις στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σου! “Ένα scooter που κόβεται στη μέση” θα μπορούσε να είναι η διαφήμιση του Ujet, η σχεδίαση και τεχνολογία του οποίου του έχει ήδη χαρίσει τα διεθνή βραβεία Red Dot και iF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ασύμμετρο σχήμα και πρακτικό τόσο σε ντιζαϊν όσο και σε λειτουργικότητα, έχει σχεδιαστεί ώστε να διπλώνεται στο μισό από το μέσον του σώματος του και να μπορεί να μεταφερθεί (ζυγίζει μόλις 43 κιλά) ή να αποθηκευτεί σε περιορισμένο χώρο. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 5,4 ίππους και, όπως και όλα τα αντίστοιχα ηλεκτρικά δίτροχα που ανήκουν στην κατηγορία των “μοτοποδηλάτων”, έχει μέγιστο όριο ταχύτητας τα 45 km/h. Τα ελαστικά είναι διάστασης 80/80, με τους τροχούς να έχουν διάμετρο 14 ιντσών. Η μπαταρία λιθίου είναι διαθέσιμη σε δύο χωρητικότητες και μπορεί να προσφέρει είτε 70, είτε 150 χιλιόμετρα αυτονομίας. Μπορεί να φορτιστεί σε 3-6 ώρες ή σε γρήγορη φόρτιση 3 ωρών, ενώ είναι αποσπώμενη και μεταφέρεται εύκολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τεχνολογία που την πληρώνεις

Το Ujet είναι εξοπλισμένο με μεγάλη οθόνη αφής 7 ιντσών, συμβατή με κινητά τηλέφωνα iOS και Android, με σύστημα πλοήγησης GPS, αναπαραγωγή μουσικής, πληροφορίες κλήσεων και άλλες πληροφορίες χρήσιμες στην οδήγηση, ενώ διαθέτει επίσης και κάμερα. Kατασκευασμένο από υλικά όπως το μαγνήσιο και τα ανθρακονήματα αποτελεί μια 100% ευρωπαϊκή προσπάθεια και θεωρείται από τα πιο εξελιγμένα στην κατηγορία. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η κίνηση και η επιβράδυνση των τροχών, που γίνεται από την εσωτερική επιφάνεια της ζάντας. Υψηλού επιπέδου σχεδίαση, ποιοτική κατασκευή και λειτουργικότητα, με την τιμή να είναι υψηλή, με τόση τεχνολογία πάνω του, αφού φτάνει τα 7.500€. Είπαμε, είναι η Rolls Royce των ηλεκτρικών scooter..

Πηγή scooternet.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης