του Νίκου Τσαμάνδουρα 

«Παχουλά» ελαστικά και ηλεκτροκίνηση είναι τα βασικά συστατικά της νέας πρότασης της Ιταλικής Velocifero για την παραλία και όχι μόνο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Beach MAD βέβαια δεν είναι μια συνηθισμένη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, καθώς το αλλόκοτο παρουσιαστικό της καταλήγει σε δυο.. υπερφουσκωμένους τροχούς που θυμίζουν τα οχήματα τύπου fat-tire. Με το ίδιο σκεπτικό δημιουργήθηκε το εξωγήινο δίτροχο της Velocifero, το οποίο παρουσιάστηκε στο Bangkok International Motor Show.

Η περιγραφή που του έχουν δώσει είναι «ένα buggy κομμένο στη μέση», κάτι που ισχύει σε γενικές -φουτουριστικές- γραμμές. Προφανώς οι δημιουργοί του όταν το σχεδίασαν είχαν κατα νου τα Suzuki Vav Van και Yamaha TW, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ψηλό του ανάστημα σίγουρα θα μπορεί να προσφέρει διασκέδαση στην αμμουδιά, χωρίς ωστόσο να μπορεί να οργώσει παραλίες αφού η δύναμη του ηλεκτροκινητήρα είναι στα μόλις 2kw και με την τελική στα περίπου 60χλμ/ώρα. Ένα 50άρακι σαν να λέμε, με την αυτονομία όμως μέχρι την επόμενη φόρτιση να μην ξεπερνά τα μόλις 60-70 χιλιόμετρα. 

Εκεί που χάνει όμως στο κομμάτι των επιδόσεων έρχονται τα περιφερειακά για να ρεφάρει, διαθέτοντας ατσάλινο πλαίσιο, ψαρωτικό πίσω αμορτισέρ και υδραυλικά δισκόφρενα. Ένα παιχνίδι για κάθε τερέν ή έστω ένα εργαλείο για μικρές μετακινήσεις είναι στο δια ταύτα το Beach MAD και η λογική αυτή μας αρέσει. Πόσο θα κοστίζει; Άγνωστο. Πότε θα το δούμε από κοντά; Μάλλον ποτέ, καθώς απευθύνεται σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη. 

Από την άλλη όμως η Velocifero έχει διαθέσει οχήματα της και σε χώρες της Ευρώπης. Λέτε;.. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης