Vespa Primavera: Νέες εκδόσεις για τα 50 χρόνια της

Vespa Primavera: Νέες εκδόσεις για τα 50 χρόνια της

Η Primavera πρωτοεμφανίστηκε το 1968 φέρνοντας πιο κοντά την ελευθερία της μετακίνησης σε αρκετές γενιές και παρέμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1982. Εξελίχθηκε σε ένα θρυλικό μοντέλο, αλλά και σε ένα από αυτά με τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην ιστορία της Vespa.

Σήμερα;

H Vespa Primavera του 2018 ενσωματώνει όλες τις αξίες που οδήγησαν στην επιτυχία της μισό αιώνα νωρίτερα. Νεανική, καινοτόμα, προηγμένη τεχνολογικά, ευέλικτη, δυναμική και φιλική προς το περιβάλλον, ένα σύγχρονο δίτροχο που έχει κληρονομήσει τη φρεσκάδα και την έντονη προσωπικότητα των προγόνων της. Στο  μοντέλο 2018 έγιναν σημαντικές βελτιώσεις με μια σειρά από αναβαθμίσεις που αυξάνουν την άνεση και την ασφάλεια, ανανεώνοντας παράλληλα την εμφάνιση. Τα πιο σημαντικά νέα αφορούν στο μέγεθος των τροχών: κατασκευασμένοι από κράμα αλουμινίου, διακρίνονται από νέο σχεδιασμό με πέντε μπράτσα, είναι πλέον και οι δύο 12 ιντσών, φτάνοντας τη μεγαλύτερη διάμετρο στην ιστορία της Vespa. Προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα, βελτιωμένη ασφάλεια και καλύτερο κράτημα σε όλα τα εδάφη και σε όλες τις οδικές συνθήκες.Η τεχνολογία LED είναι πλέον διαθέσιμη σε προβολέα και πίσω φως, συμβάλλοντας στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας. Το σύστημα εντοπισμού οχήματος “Bike Finder” και το απομακρυσμένο άνοιγμα της σέλας περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό. Οι νέες Primavera, Primavera S και Primavera Touring είναι εφοδιασμένες με σύγχρονους μονοκύλινδρους κινητήρες 125 και 150cc, που είναι αερόψυκτοι και διαθέτουν ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου και 3 βαλβίδες. Κάθε λεπτομέρεια, από το τελικό της εξάτμισης μέχρι το εσωτερικό του χώρου μετάδοσης έχουν σχεδιαστεί για ομαλή και άνετη λειτουργία χωρίς μηχανικούς θορύβους. Η μονάδα ελέγχου διαθέτει πλέον έναν βαρομετρικό αισθητήρα πίεσης που εξασφαλίζει βέλτιστη καύση σε όλες τις συνθήκες. Η ισχύς και η ροπή αποδίδονται ομαλά και αξιόπιστα ακόμα και στην πόλη όπου η εναλλαγή στάσεων και εκκινήσεων είναι μια διαρκής επαναλαμβανόμενη διαδικασία. 

Vespa Primavera 50o Anniversario

Η Vespa Primavera έκανε το ντεμπούτο της στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας του Μιλάνο το 1967, λίγο πριν διατεθεί προς πώληση το 1968. Αυτή ήταν μια χρονιά που άφησε το αποτύπωμά της στη δυτική ιστορία και κουλτούρα. Από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στους δρόμους του Παρισιού. Ένα νέο κίνημα νεαρών ανθρώπων ευαισθητοποιήθηκε και διεκδίκησε τη θέση του σε μια κοινωνία που άλλαζε ραγδαία προς το χειρότερο. Ήταν η χρονιά που κάθε κατεστημένο ανατράπηκε από μια επανάσταση που επηρέασε την τεχνολογία, την αρχιτεκτονική, την κουλτούρα και τις τέχνες, με τη μουσική να παίζει κυρίαρχο ρόλο. Η Vespa Primavera έκανε την πρώτη της εμφάνιση εν μέσω αυτού του καταιγισμού ένθερμων ιδεών και κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις, παρέχοντας την ελευθερία μετακίνησης σε δύο τροχούς σε ένα κόσμο που άλλαζε. Έγινε το σύμβολο μιας αξέχαστης περιόδου. Ήταν μια ανάσα φρεσκάδας σε ένα κοινό που διψούσε για αλλαγή. Ήταν η Vespa που μέσω διαρκούς εξέλιξης έγινε ένα παράδειγμα τεχνολογίας και στυλ. Η Vespa Primavera 50o Anniversario αποτίει φόρο τιμής σε αυτή τη συγκλονιστική περίοδο, αφομοιώνοντας τις τεχνικές και στυλιστικές αξίες που έκαναν τόσο επιτυχημένη την πρώτη Primavera και εμπλουτίζοντάς την με όλη την προηγμένη τεχνολογία της Vespa. Διατίθεται με 4χρονους κινητήρες 50/125cc i-get και ξεχωρίζει από τους νέους χρωματισμούς σε γαλάζιο και καφέ χρώμα με την ανάλογη ταιριαστή σέλα για κάθε χρώμα, το γκρι φινίρισμα των πεντάμπρατσων τροχών και φυσικά από το κομψό λογότυπο στο πίσω μέρος.

Vespa Primavera S

Στην κορυφή όλων των νέων χαρακτηριστικών που εμπλουτίζουν τη γκάμα, η έκδοση S διαθέτει μια πλήρως ψηφιακή κονσόλα οργάνων με έγχρωμη οθόνη ΤFT 4,3 ιντσών. Είναι μια πραγματική επανάσταση για τη Vespa, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της εξοπλίζεται με μια πλήρως έγχρωμη ψηφιακή οθόνη. Στον πίνακα οργάνων εμφανίζονται όλες οι κλασικές πληροφορίες, όπως η ταχύτητα, ο ολικός και μερικός χιλιομετρητής, η θερμοκρασία περιβάλλοντος και η στάθμη καυσίμου. Παράλληλα λειτουργεί ως οθόνη εμφάνισης των λειτουργιών της πιο πρόσφατης έκδοσης της πλατφόρμας πολυμέσων VMP (Vespa Multimedia Platform). Αυτή η εφαρμογή προσθέτει μια σειρά από λειτουργίες στην κονσόλα οργάνων της Vespa, για την επεξεργασία και τον έλεγχο ενός μεγάλου αριθμού πληροφοριών που αφορούν στην κατάσταση του οχήματος και τη διαδρομή που ακολουθείται. Το σύστημα επιτρέπει την απάντηση κλήσεων και τη χρήση του φωνητικού ελέγχου συσκευής smartphone για την πραγματοποίηση κλήσεων ή την επιλογή μουσικής από λίστα τραγουδιών.

Vespa Primavera Touring

Μοντέλο με ειδικές ρυθμίσεις, εμπνευσμένο από την τάση για ταξίδια που έχει ταυτιστεί με τη μακρά ιστορία της Vespa. Η έκδοση Touring περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές και τις αναβαθμίσεις της Vespa Primavera, όπως είναι οι τροχοί 12 ιντσών αλλά και οι επιχρωμιωμένες σχάρες αποσκευών μπροστά και πίσω, που είναι εμπνευσμένες από την κλασική ιστορία της Vespa. Αυξάνουν την ικανότητα μεταφοράς αποσκευών και ενισχύουν τον ταξιδιωτικό προσανατολισμό του απολύτως πιο αγαπημένου δίκυκλου στον κόσμο. Μέρος του ταξιδιωτικού εξοπλισμού αποτελούν η ειδικά σχεδιασμένη σέλα και ο κομψός ανεμοθώρακας.

Aυτή την περίοδο όλες οι Primavera γιορτάζουν την επέτειό τους και προσφέρονται σε ελκυστικές τιμές, που ξεκινούν από τα 3.300 και φτάνουν μέχρι τα 4.050 ευρώ. Περισσότερα όμως μπορείτε να δείτε εδώ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018, 09:02