Οδηγεί ο Γιάννης Πετρόχειλος

Το όνομα Royal Enfield κουβαλάει ένα ειδικό βάρος το οποίο μας διαφεύγει στις περισσότερες των Το Meteor 350 είναι διαθέσιμο σε επτά διαφορετικούς χρωματισμούς!περιπτώσεων. Παρόλα αυτά, το αντιλαμβάνεσαι σε πολλές και διαφορετικές εκφάνσεις της καθημερινότητας, ιδιαίτερα όταν έχεις στα χέρια σου ένα μοντέλο όπως το Meteor 350 το οποίο ακολουθεί τα ιστορικά χνάρια της εταιρείας. Τότε έχεις έναν λόγο παραπάνω να σου θυμίζουν όλοι το πόσο σημαντική είναι η ινδική φίρμα και το πόσο αναγνωρίσιμη είναι ανάμεσα στους κύκλους των μοτοσικλετιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν η Royal Enfield αποφάσισε να παρουσιάσει το νέο Meteor 350 υπήρξε ένας ενθουσιασμός ανάμεσα στους φίλους της εταιρείας καθώς ήταν η πρώτη σοβαρή προσπάθεια αντικατάστασης του επιτυχημένου Bullet. Και το αποτέλεσμα γρήγορα επιβεβαίωσε την εταιρείας καθώς το Meteor αμέσως “γκρέμισε” τον μύθο του Bullet και πήρε επάξια τον θρόνο του “Βασιλιά” στην κατηγορία των μικρών cruiser της Royal Enfield.

Μαζεμένο σε μέγεθος, αλλά με πολύ χαρακτηριστικό σχεδιασμό.

Ξαφνιάζει ευχάριστα η ποιότητα του Meteor

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοιτάζοντας το Meteor 350 πρώτη φορά το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η λέξη διαχρονικό! Το μικρό cruiser από την Ινδία διατηρεί αναλλοίωτη την μαγεία του παρελθόντος την οποία με γοητεία την περνάει στο παρόν και μάλιστα την εξελίσσει σε κάτι ακόμα καλύτερο, ακόμα πιο όμορφο. Το Meteor 350 σε κερδίζει με το υπέροχο ρεζερβουάρ τύπου σταγόνας, την διπλή σέλα με την καλαίσθητη στήριξη πλάτης για τον συνεπιβάτη και τον στρογγυλό προβολέα εμπρός, αλλά εκείνο που πραγματικά σε εντυπωσιάζει είναι η ποιότητα και το μεράκι που έχει βάλει η Enfield πάνω σε αυτήν τη μοτοσικλέτας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτή είναι η πιο ποιοτική Royal Enfield που έχουμε οδηγήσει ποτέ.

Εμβληματικό λογότυπο...

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα κλασικό cruiser, όταν βρεθείς στη σέλα του Meteor αισθάνεσαι ότι ανέβηκες σεΤο Royal Enfield διαθέτει και θύρα φόρτισης USB για το smartphone. μια roadster μοτοσικλέτα και όχι σε μια cruiser. Η θέση οδήγησης βάζει το σώμα πιο όρθιο από ότι περιμένεις και το τιμόνι είναι σε πιο χαμηλή θέση βάζοντας τον αναβάτη σε μια εξαιρετικά άνετη θέση οδήγησης. Τα μαρσπιέ είναι τοποθετημένα ελαφρώς προς τα εμπρός και ουσιαστικά είναι το μοναδικό σημείο στη θέση οδήγησης που σε πείθει ότι πρόκειται για cruiser μοντέλο. Πολύ όμορφα και ποιοτικά είναι τα χειριστήρια και οι διακόπτες, ενώ τα όργανα αποτελούνται από αναλογικό ταχύμετρο και μια ψηφιακή οθόνη με πολλαπλές ενδείξεις.

Highlight στον εξοπλισμό της μοτοσικλέτας είναι το σύστημα πλοήγησης Tripper το οποίο έρχεται στον βασικό εξοπλισμό του Meteor. Συνδέεις το smartphone σου μέσω Bluetooth με τη μοτοσικλέτα και το Tripper αναλαμβάνει μέσω της ειδικής εφαρμογής να σε μεταφέρει στον προορισμό σου δείχνοντάς σου στροφή/στροφή τη διαδρομή. Το σύστημα είναι πολύ απλό και αρκετά χρήσιμο, κρατώντας παράλληλα και ιστορικό των διαδρομών σου.

Το φινίρισμα ακόμα και στον κινητήρα είναι εξαιρετικό.

Αγχολυτικός κινητήρας με ροπάτη λειτουργία

Στην καρδιά του Meteor 350 βρίσκεται ένας ολοκαίνουριος κινητήρας από την Royal Enfield ο οποίος Στα όργανα υπάρχει και ένδειξη ECO που βοηθάει στην οικονομική οδήγηση, αν και το Meteor 350 έχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση.ακολουθεί τις προδιαγραφές ρύπων Euro5. Πρόκειται για ένα μονοκύλινδρο, αερόψυκτο σύνολο 349 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 20 ίππους στις 6.100 σ.α.λ. και 27Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ψεκασμού, ενώ τη μετάδοση έχει αναλάβει 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και αλυσίδα.

Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν θέτεις σε λειτουργία το μοτέρ είναι η λέξη “χαλαράααα“. Στο ρελαντί το μοτέρ δουλεύει με έναν αργό, αλλά σταθερό ρυθμό, ενώ όταν κουμπώσεις την πρώτη σχέση στο μαλακό κιβώτιο και ανοίξεις το γκάζι αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή η μοτοσικλέτα μπορεί να γίνει το αγχολυτικό σου. Η ισχύς του κινητήρα είναι αρκετή να ανεβάσει το ταχύμετρο μέχρι τα 110Km/h, αλλά θα το κάνει με έναν χαλαρό και ευχάριστο τρόπο που σου θυμίζει πως πρόκειται για ένα κλασικό cruiser μοντέλο. Με λίγα λόγια, ο κινητήρας του Meteor είναι κομμένος και ραμμένος για την φιλοσοφία της μοτοσικλέτας με έμφαση στην χαμηλόστροφη ροπάτη λειτουργία, την ομαλή απόκριση στο γκάζι και το easy riding.

Πολύ άνετη θέση οδήγησης η οποία εμπνέει για χαλαρές βόλτες.

Ένα cruiser που θα σε διασκεδάσει στο δρόμο

Αν η εμφάνιση είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Meteor 350, τότε η οδηγική συμπεριφορά θα σε εκπλήξειΟ εμπρός τροχός είναι 19 ιντσών και ο πίσω τροχός είναι 17 ιντσών με χυτές ζάντες. ευχάριστα. Η Royal Enfield έχει προσέξει ιδιαίτερα το πλαίσιο της μοτοσικλέτας το οποίο έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Harris Performance. Προσφέρει έναν συνδυασμό άνεσης και σβέλτης γεωμετρίας η οποία μεταφράζεται στον αναβάτη σε ευκολία, ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm εμπρός και δύο μονά αμορτισέρ τα οποία ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση. Στα φρένα έχουμε έναν δίσκο 300mm εμπρός με διπίστονη δαγκάνα και έναν δίσκο 270mm πίσω, ενώ το σύστημα συνοδεύεται από δικάναλο ABS. Η αίσθηση στα φρένα είναι εξαιρετική καθώς προσφέρουν δύναμη και ιδανική ποσότητα προοδευτικότητας ώστε να μην τρομάξουν τον άπειρο αναβάτη.

Το βάρος είναι στα 191 κιλά, ενώ το ρεζερβουάρ των 15 λίτρων μπορεί να χαρίσει αυτονομία κοντά στα 450 χιλιόμετρα!Στο δρόμο, το Meteor 350 δεν είναι απλά ένα άνετο και χαλαρό cruiser. Η Royal Enfield έχει φροντίσει να απαλλάξει το μοντέλο από τη “βαρετή” cruising οδήγηση και έχει χαρίσει στο Meteor έναν πολύ ωραίο οδηγικό χαρακτήρα. Το πλαίσιο και οι αναρτήσεις σου επιτρέπουν να “παίξεις” στους δρόμους της πόλης έχοντας μεγάλη ευελιξία, πολύ καλό επίπεδο πρόσφυσης και εξαιρετική ποιότητα κύλισης. Οι ανωμαλίες στην άσφαλτο δεν επηρεάζουν τη σταθερότητα της μοτοσικλέτας, ενώ στις στροφές η μοτοσικλέτα δεν έχει κανένα απολύτως ενδοιασμό να στρίψει και να ακουμπήσει το λαιμό της εξάτμισης στην άσφαλτο. Ευχάριστο, εύκολο και απροβλημάτιστο, δεν έχει καμία σχέση με τα cruiser του παρελθόντος καθώς είναι ικανό να σε διασκεδάσει όπως θα έκανε ένα καλοφτιαγμένο roadster ή naked μοντέλο.

Vintage σχεδιασμός στα όργανα, αλλά με πολύ σύγχρονη τεχνολογία και φυσικά το χρηστικό Tripper.

Υψηλό επίπεδο… σεξαπίλ!

Το Royal Enfield Meteor 350 είναι το αποφασιστικό βήμα της ινδικής φίρμας προς το μέλλον. Έχει πετύχει ένα εξαιρετικό συνδυασμό να διατηρήσει την γοητεία των ρετρό κλασικών cruiser μοντέλων της δεκαετίας του 1980 και παράλληλα να δημιουργήσει μια μοτοσικλέτα ευχάριστη στην οδήγηση, εύχρηστη στην καθημερινότητα και σύγχρονη στα όλα της. Είναι πολύ ποιοτικό, καλοφτιαγμένο σε όλους τους τομείς, με υψηλό επίπεδο σεξαπίλ, ιδανικό για αναβάτες οι οποίοι θέλουν ένα μοναδικό μοντέλο για τις μετακινήσεις τους εντός και εκτός πόλης.

ΤΙΜΗ: 5.090€ (αρχική 4.990€)

Όλα τα στοιχεία του Royal Enfield Meteor 350 ΕΔΩ.

Βασικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά.

Η στήριξη της πλάτης είναι στον προαιρετικό εξοπλισμό, το ίδιο και μια ψηλή ζελατίνα.

Πολύ ιδιαίτεροι διακόπτες στο τιμόνι, πάντα με το λογότυπο της μάρκας.

Τα φρένα έχουν αρκετή δύναμη, αλλά κυρίως την απαραίτητη προοδευτικότητα.

Εύχρηστο και πολύ ευχάριστο στις στροφές το Meteor.

Μου αρέσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Μάρτιο στην Ελλάδα το Royal Enfield Classic 350

Νέος κινητήρας για το Royal Enfield Himalayan

Το Himalayan της Royal Enfield είναι ο καρδιοκατακτητής των δύο τροχών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης